Tulajdonképpen miért van csúszás az elektronikus jegyrendszer előkészítésében a BKK-nál?

Oszd meg másokkal!

Desktop

A BKK újratervezteti az elektronikus jegyrendszert, "mert kiderült, hogy az a korábbi menedzsment által rögzített műszaki feltételekkel működésképtelen lenne" – írtuk augusztus elején.

A majdnem egy évig tartó vizsgálat után megállapították, hogy a projekt előkészítése és tervezése nem volt kellően megalapozott. Erről a "nem megalapozottságról" írt egy, a helyzetet ismerő közlekedési szakember a minap Facebook-oldalán: 

"Lassan két éve nem történik semmi a budapesti elektronikus jegyrendszerrel. A BKK új 'menedzsmentje' egy kiemelkedő színvonalú közbeszerzés eredményeként egy hihetetlenül aprólékosan kidolgozott projektet és egy kiemelkedő minőségű csapatot örökölt. Ami azóta történt, szégyen: a munkát az első naptól kezdve mellőzték az új 'szakemberek', a szükséges döntéseket halogatták, furcsa, legalábbis gyanús ötleteket generáltak, ami azon túl, hogy új szereplőket lehessen bevonni megfelelő üzleti érdekeket kiszolgálva, semmi értelmes célt nem szolgált. A csapatot pillanatok alatt szétverték, a projektet magára hagyták, hiszen nem győzték követni, ellenőrzni a beszállítók felpörgött munkáját. A rendszernek ma már tesztelés alatt kellene lennie, ehelyett kamu elemzésekkel szórakozva, visszafelé mutogatva szabotálnak. a vonat meg rég elment."

A BKK vizsgálata most mégis az előző, Vitézy-féle menedzsmentet tartja hibásnak, mondván: "súlyos szakmai hibát követett el, amikor nem integrált, 'kulcsrakész' elektronikus jegyrendszer kiépítésére írt ki pályázatot, hanem tulajdonképpen eszközbeszerzésre, szoftveres integráció nélkül". 

A BKK a minap közleményben tudatta, hogy "megteszi az újratervezéshez szükséges lépéseket", illetve, hogy a jövő év végére megvalósulni tervezett projekt "az áttervezések ellenére sem emelkedik", s hogy a költségek beleférnek majd az Európai Beruházási és Fejlesztési Bank 54,4 millió eurós (közel 17 milliárd forintos) hitelkeretébe.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?