Hogyan került út oda, ahová nem is kerülhetett volna?

Oszd meg másokkal!

Desktop
Erre a szakaszra gondolhat Imre, Google Street View
Erre a szakaszra gondolhat Imre, Google Street View

Szerdán írtunk arról, hogy a Városmajor utcából a Határőr útra kanyarodva büntetnek a rendőrök – mert a behajtani tilos alatti feloldás csak a célforgalomra vonatkozik. (A szakaszra Városmajor és a Határőr utcák közötti „kis átvezető”-ként hivatkoztunk, de valóban, az már maga a Határőr út, ahogy kommentben valaki jelezte.)

A hozzászólások alatt azonban találtunk egy érdekes adalékot az itteni utcácskák történetéhez, amit olvasónk, Imre osztott meg velünk:

„Ezért egy pillanatra meg kell állni...mintha a tüdőgondozóba menne...és így már rögtön célforgalom!!! Ennek van egy kis zsák utca része is balra...ahol házaknak vannak a hátsó bejáratai. Egyébként ez soha nem volt utca....egy domb oldal volt......1975-ben a gimi helyén volt a kerületi útkarbantartó költségvetési üzeme....és azért, hogy ne kelljen a munkagépeknek, tgk.-nak kerülni a Városmajoron keresztül...illegálisan egy MTZ-vel legyalultuk, aztán makadám, majd aszfalt került rá. Én voltam az, aki akkoriban szintezte és kitűzte ezt az utat....szinte semmilyen engedély nélkül! Mint tanácsi cég...bármit megtehettünk!”

Mik ki nem derülnek? :-)

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek