Azt hitted, ma már végre eltörlik a szmogriadót? Aligha, de már tudják, mikor javulhat a levegő

Desktop

Hiába minden eddigi erőfeszítés, továbbra is érvényben van a szmogriadó tájékoztatási fokozata egész Budapesten, mert a szálló por koncentrációjában vasárnap is stagnálás, vagy lassú javulás valószínű – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Az MTI-n hajnali fél 2-kor röppent fel a hír, hogy szombaton lassú javulást tapasztatak a levegő minőségében Budapest egyes területein, azaz:

  • Budatétényben
  • a XVIII. kerületi Gilice téren
  • a Teleki téren
  • és a XV. kerületi Kőrakás park környezetében már az egészségügyi határérték alatti szálló por értékeket mértek.

Csepel-Királyerdő és a Széna tér térségében a szálló por koncentrációja továbbra is meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket. Az OMSZ előrejelzése szerint sem vasárnap, sem hétfőn nem várható jelentős változás: a szálló por koncentrációja továbbra is stagnálhat, vagy lassan javulhat.

Ha a felhőzet felszakadozása bekövetkezik (erre kevés esélyt látnak), akkor viszont rövid idő alatt romolhat a levegőminőség. Kedden havazni fog, várhatóan kissé megélénkül a délkeleti szél, ennek hatására javulás várható – írták.

Persze csak akkor, ha a többség továbbra is inkább a tömegközlekedést használja, nem járatja senki a motort alapjáratban, mindenki megpróbálja mérsékelni a szilárd- és olajtüzelésű berendezések használatát, valamint a szolgáltató és termelő tevékenységet ellátó létesítmények üzemeltetőinek csökkenteniük kell a porkibocsátást.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?