Belügyminiszter: senkit sem büntethetnek meg ötvenezerre a közteres kamerák felvételei alapján

Oszd meg másokkal!

Pintér Sándor belügyminiszter eldöntötte: a közterület-felügyelet nem büntetheti meg az autósokat, akiket a térfigyelő kamerák szabálytalanságon kaptak.

A belügyminiszter tehát egyetért Tarlós István főpolgármesterrel, aki korábban azt mondta, hogy senki ne fizesse be az 50 ezres csekket, mert a kamerák felvételei alapján a közterületesek nem büntethetnek. 

Tarlós nem mondta ki, miért törvénytelen, hogy a közteresek a felvételek alapján büntessenek (a traffipax is így működik ugyebár), de az ORFK neki adott igazat, arra hivatkozva, hogy a közterület-felügyelet által használt kamerák nem felelnek meg a jogszabályi követelményeknek - hangzott el az RTL Klub híradójában.

Ha a felügyelő a szabályszegést csak technikai úton észleli, és nem tudja az erről szóló értesítést elhelyezni az autón, "a felvett jármű üzembentartójának objektív felelőssége alapján történő bírságszabás kizárt". Mindezt magyarra is lefordítjuk: a sofőr letagadhatja, hogy ő vezette az autót, így megúszhatja a büntetést.

 

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek