BKK-botrány: ellenfeljelentés és mátrix tüntetés szerveződik

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Facebook)

Feljelentéseket szült a BKK e-jegyes botránya - írja az Index.

Tényi István ugyanis nem hagyta szó nélkül a BKK és a T-Systems e-jegyes botrányát és feljelentést tett ismeretlen elkövető ellen közérdekű bejelentő üldözése szabálysértés gyanúja miatt.

Tényi szerint a fiatal hekker BKK-nak írt levele közérdekű bejelentésnek minősül, az őt ért feljelentés pedig azt jelenti, hogy őt ezért a cselekedetéért üldözni kezdték. Egy 2012-ben elfogadott törvény szerint aki a közérdekű bejelentés miatt a bejelentővel szemben hátrányos intézkedést tesz, szabálysértést követ el.

Az ügyben feljelentést tett az Önkéntes Kiberjogászok Szervezete is. Feljelentésüket a BKK és a T-Systems ellen tették meg személyes adattal való visszaélés elkövetésének alapos gyanúja miatt. Álláspontjuk szerint a T-Systems ezzel bűncselekményt követett el, így kérik, hogy a rendőrség vizsgálja ki az esetet - írja a lap.

Mindezek mellett hétfőn, július 24-én 19 órától szimpátia-tüntetés lesz az etikus hacker meghurcolása miatt. A tüntetés helyszíne a Rumbach Sebestyén utca.

Frissítve!

Több mint háromezer ember adatai kerültek a 24.hu portál birtokába: nevek, e-mail címek, személyiigazolvány-számok. A lap azt írja: a BKK új online jegyértékesítési rendszeréből szerezhették meg őket. A szakemberek szerint, ha valósak az adatok, akkor több súlyos biztonsági hibát is elkövettek a fejlesztők, az áldozatok pedig sérelemdíjért perelhetnek - írja a 24.hu.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?