Túlélőkészlet 2: tömegközlekedés az ünnepeken

Oszd meg másokkal!

Desktop

Az október 23-i ünnepségek miatt már az azt megelőző napokon is másképp (vagy nem) járnak a tömegközlekedési eszközök, ezzel tervezzetek:

Október 22., vasárnap 16:15-től 17:00-ig hatósági zárás miatt nem közelkedik:

 • a 19-es, 41-es villamos Rudas Gyógyfürdő és Szent Gellért tér M között, és
 • az 56A villamos Döbrentei tér és Móricz Zsigmond körtér M között.

Vasárnap, kb. 16:15 – 17:00 között a villamosok módosított rend szerint járnak. A 19-es és 41-es villamosok várhatóan a Szent Gellért tértől, illetve a Rudas Gyógyfürdőtől közlekednek a külső végállomásaik felé. Az 56A jelzésű villamos a Móricz Zsigmond körtér M és a Döbrentei tér között nem közlekedik.

Október 22., vasárnap 16:20-tól 17:00-ig hatósági zárás miatt

 • a 7-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti Rudas Gyógyfürdő, Ferenciek tere M megállót.
 • a 47-es villamos Szent Gellért tér M és Deák Ferenc tér M között nem közlekedik. A 133E autóbusz, az M3-as, M4-es metró igénybevételét ajánlják
 • a 49-es villamos Szent Gellért tér M és Deák Ferenc tér M között nem közlekedik. A 7-es autóbusz, az M3-as, M4-es metró igénybevételét ajánlják.
 • a 133E autóbusz terelve közlekedik, nem érinti Ferenciek tere M, Március 15. tér megállót.

Vasárnap kb. 16:20 – 17:00 között a villamosok ideiglenesen a Szent Gellért tértől indulnak a kelenföldi és dél-budai végállomásaik felé. A 7-es és 133E jelzésű járatok a Kálvin tér M és a Fővám tér M érintésével terelve közlekednek.

Október 22., vasárnap 17:00-tól 18:00-ig hatósági zárás miatt

 • a 11-es, 39-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti Batthyány tér M+H megállót.
 • a 109-es autóbusz Batthyány tér M+H és Margit híd, budai hídfő Hközött nem közlekedik.

Vasárnap kb. 17 – 18 óra között az autóbuszok nem érintik a Batthyány teret v a 11-es autóbusz a Széll Kálmán tér felé terelve jár, a 39-es autóbusz a Fazekas utca megállótól közlekedik a Kissvábhegy felé, illetve a 109-es autóbusz a Margit híd, budai hídfőtől (a 9-es busz megállójából) indul Óbudára.

Október 22., vasárnap 17:00-tól - 19:00-ig

 • a 19-es villamos Bécsi út / Vörösvári út és Batthyány tér M+H között nem közlekedik. A 17-es, 41-es villamos, a H5-ös hév igénybevételét ajánlják.
 • a 41-es villamos terelve közlekedik, nem érinti Margit híd, budai hídfő H, Bem József tér, Batthyány tér M+H, Halász utca, Clark Ádám tér, Várkert Bazár megállót.

Vasárnap kb. 17–19 óra között a járatok módosított rend szerint közlekednek. A 19-es villamos csak a Batthyány tér és Kelenföld vasútállomás között jár, a 41-es pedig a Margit körúton és a Krisztina körúton át (a 17-es és az 56A jelzésű járatok útvonalán) terelve közlekedik.

Október 23., hétfő üzemkezdettől 19:00-ig a 2-es villamos Jászai Mari tér és Kossuth Lajos tér M között nem közlekedik.

A villamos ideiglenesen csak a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) és Közvágóhíd H megállóhelyek között közlekedik.

Október 23., hétfő 4:30-tól október 24., 04:30-ig rendezvény miatt

 • a 105-ös autóbusz terelve közlekedik, nem érinti Bajcsy-Zsilinszky út M, Opera M, Oktogon M, Vörösmarty utca M, Kodály körönd M, Bajza utca M, Hősök tere M megállót. Az M1-es metró igénybevételét ajánlják.
 • a 979-es éjszakai járat terelve közlekedik, nem érinti Oktogon M, Vörösmarty utca M, Kodály körönd M, Bajza utca M, Benczúr utca, Damjanich utca / Dózsa György út megállót.

A 105-ös autóbusz a Deák Ferenc tér M és a Hősök tere M között mindkét irányban a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Podmaniczky utcán át, terelt útvonalon közlekedik. A járatra a 9-es busz és a 72-es trolibusz megállóhelyein lehet felszállni.

Az éjszakai járat ideiglenesen az Andrássy út – Oktogon / Nagymező utca – Király utca – Városligeti fasor – Bajza utca – Damjanich utca – Ötvenhatosok tere útvonalon át közlekedik és a 70-es trolibusz érintett megállóiban áll meg.

Október 23., hétfő 7:00-tól - 10:00-ig rendezvény miatt

 • A 15-ös autóbusz terelve közlekedik, nem érinti Kálvin tér M, Ferenciek tere M, Szervita tér, Kossuth Lajos tér M megállót.
 • A 70-es, 78-as trolibusz terelve közlekedik, nem érinti Kossuth Lajos tér M megállót.
 • A 115-ös autóbusz terelve közlekedik, nem érinti Kossuth Lajos tér M, Széchenyi utca, Zrínyi utca, Dorottya utca (Vörösmarty tér M) megállót.

Hétfőn, kb. 7–10 óra között a járatok módosított rend szerint közlekednek. A trolibuszokra ideiglenesen a Kálmán Imre utcában kijelölt helyen, illetve a Batthyány-örökmécses megállónál lehet felszállni. A 15-ös és 115-ös autóbuszok a Boráros tér felé a Bajcsy-Zsilinszky úton át járnak, az angyalföldi végállomásaik felé pedig nem térnek be a Kossuth Lajos térhez.

Október 23., hétfő 13:00-tól 17:00-ig rendezvény miatt az M1-es metró Vörösmarty utca megállón megállás nélkül áthalad.

Október 23., hétfő 13:00-tól 17:30-ig rendezvény miatt 

 • a 73-as trolibusz Arany János utca M és Keleti pályaudvar M között nem közlekedik.
 • a 76-os trolibusz Dob utca és Csanády utca (Lehel tér M) között nem közlekedik.

A 73-as trolibusz ideiglenesen nem közlekedik. A 76-os jelzésű pedig megosztott útvonalon, a Jászai Mari tér és a Lehel tér M, illetve a Keleti pályaudvar M és a Rózsa utca megállóhelyek között jár.

Ja, és persze a négyes-hatos villamos helyett pótló buszok járnak, karbantartás miatt, így:

Október 21., szombat 4:00-tól október 22., 23:55-ig

 • a 4-es villamos Széll Kálmán tér M és Újbuda-központ M között nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak.
 • a 6-os villamos Széll Kálmán tér M és Móricz Zsigmond körtér Mközött nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak.

Pályakarbantartási munkák miatt a villamosok helyett a teljes vonalon a 4-es és a 6-os jelzésű pótlóbuszokkal utazhatnak, melyek a közút mentén lévő megállókban állnak meg. A Margitszigetnél kijelölt megállót kizárólag a dél-budai végállomások irányába érintik az autóbuszok.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?