Erre számíts, ha fogaspótlóval vinnéd a biciklid

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotó: hbweb.hu
Fotó: hbweb.hu

Február 19-én, azaz hétfőn üzemkezdettől március 29., üzemzárásig felújítás miatt a 60-as villamos (azaz a fogaskerekű) az Adonis utca és Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között nem közlekedik, mert cserélik a rossz állapotban levő sínszálakat és fogasléceket.

A fogaskerekű rövidített útvonalon, a Városmajor és az Adonis utca között közlekedik. Onnan a Svábhegy megállóig a 21-es, 21A és a 212-es autóbuszokkal lehet tovább utazni. A Svábhegytől (a 21-es autóbusz Csillebérc irányú megállójától) a Széchenyi-hegy, Gyermekvasútig a 60-as jelzésű pótlóbusszal utazhatnak, mely a Művész út nevű megállóhelyet csak a Széchenyi-hegy felé érinti, írja a BKK.

Az autóbuszon kerékpár is szállítható. Meg is írtuk még a múlt héten, amikor közhírré tették a buszos pótlást. Azóta rájöttek, hogy a buszok korántsem olyan tágasak, mint a fogaskerekű vagonjai, szóval az alábbi korlátozás is érvényben lesz:

Az utasforgalom függvényében szállítható kerékpár, de a kerekesszékkel és a gyerekkocsival utazók a kerékpárosokkal szemben előnyt élveznek, ha ugyanott szállnak fel.

Hogy az autósok se maradjanak ki a jóból, a pályarekonstrukció miatt közúti változások is életbe lépnek, közölte ma a BKK az MTI-vel. Az Eötvös úti útátjáróban félpályás lezárás mellett vízvezetéket cserélnek, a közműkiváltás és az útátjáró átépítési munkálatai miatt jelzőlámpával szabályozott, váltakozó irányú forgalom lesz. A munkálatok miatt a Diana utca érintett szakaszát egyirányúsítják a Mártonhegyi út felé.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek