Új menetrend a Gyermekvasúton

Oszd meg másokkal!

Desktop

Március 15-től érvénybe lép a “nyári” menetrend a Gyermekvasúton, és egészen az őszi tanítási szünet végéig érvényes. Ebben az időszakban hétvégén 45 percenként közlekednek a vonatok.

Fontos változás a korábbi években megszokott menetrendhez képest, hogy a vonatok a jellemzően kisforgalmú Vadaspark megállóhelyen már nem állnak meg. A Budakeszi Vadaspark kényelmes erdei sétával a Szépjuhászné állomásról közelíthető meg.

A tavaszi és őszi időszakban a hétvégenként jellemző jelentős kirándulóforgalomra tekintettel több járat indul. A 407, 405, 403, 402, 404 és 406 számú vonat általában különlegesebb szerelvényösszeállítással közlekedik (nosztalgia motorvonat vagy más egyedi jármű). Az utazási szokások figyelembe vételével ezeknek a járatoknak változik a megállási rendje is: mindkét irányban megállnak az Anna-réthez közel lévő Virágvölgy állomáson, viszont egyik irányban sem állnak meg már Csillebérc állomáson.

A hétvégi üzemidő a május elsejei négynapos hétvégétől szeptember 2-ig tartó időszakban lesz a leghosszabb: ekkor Hűvösvölgyből 17:45-kor, Széchenyihegyről 18:45-kor indul az utolsó vonat.

Május 14-től június 15-ig munkanapokon is sűrített menetrend érvényes, hogy az év végi iskolai kirándulásokon is lehessen vonatozni, írják tájékoztatójukban. Ha pontosan tudni szeretnéd, mikor is jön a vonat, itt a menetrend

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?