Használati utasítás Budapesthez a Déli pályaudvar nélkül

Oszd meg másokkal!

Desktop

Október 4-től 17-én éjfélig ideiglenesen bezár a Budapest-Déli pályaudvar.

Ez alatt a két hét alatt olyan karbantartási munkákra kerül sor a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az alagút rézsűjén, a támfalakon, a peronokon, amelyeket a vonatforgalom fenntartása mellett nem lehet elvégezni. 

A munkálatok idején szünetel a forgalom a Déliben. A munkálatok idején a Déli pályaudvarról nem indulnak, és nem is érkeznek oda vonatok.

A javasolt tömegközlekedési útvonalakat tartalmazó térképet ide kattintva nézhetitek meg nagyobb méretben. Ne reménykedjetek, minden maradt a régiben, nincs vonatpótló. Egyedül a négyes metró jár majd sűrűbben.

A vonatokról szóló MÁV-információt itt lejjebb találjátok.

Az érintett vonatok nagy része Kelenföld vasútállomásról fordul, amely az addig sűrűbben járó M4-es metróval, valamint a budai fonódó villamosokkal közelíthető meg.

A karbantartás miatt leginkább érintett Budapest-Déli – Tatabánya – Győr, Budapest-Déli – Székesfehérvár, Budapest-Déli – Pusztaszabolcs – Pécs vonalakon és egyes mellékvonalaikon közlekedő vonatok menetrendje módosul.

A BKK járatain a vasúti menetjegyek és bérletek nem érvényesek. Azonban ezek árát a vasúttársaság a Kelenföld és Déli pályaudvar közötti szakaszra rész- és időarányosan visszatéríti. A bérletesek a fel nem használt szakaszra vonatkozó visszatérítési igénnyel a MÁV-START ügyfélszolgálatához fordulhatnak. A kelenföldi vasútállomás jegypénztárában – kezelési költség levonása nélkül – kérhetik vissza a fel nem használt viszonylatra eső menetdíjrészt azok az utasok, akik a Déli pályaudvarig, illetve pályaudvarról érvényes jegyet váltottak elővételben. Amennyiben a menetjegyének részarányos visszatérítését nem Kelenföldön, hanem más állomás pénztárában intézi, akkor a vágányzár miatt fel nem használt viszonylatra igazolást kell kérni a jegyvizsgálótól a vonaton.

Vonatközlekedés a Déli pályaudvar karbantartása idején

  • A Budapest-Déli – Győr vonalon közlekedő S10-es, a Budapest-Déli – Oroszlány között közlekedő S12-es, Budapest-Déli – Pusztaszabolcs/Dombóvár vonalon közlekedő S40-es, Budapest-Déli – Dunaújváros vonalon közlekedő S42-es és a Budapest-Déli – Székesfehérvár között közlekedő Z30-as jelzésű elővárosi személyvonatok Kelenföld állomásról közlekednek és oda is érkeznek.
  • A vasárnapi munkarend szerint Budapest-Déli – Győr vonalon közlekedő elővárosi gyorsított vonatok Budapest-Keletibe érkeznek és onnan indulnak.
  • A Göcsej InterCity (IC958 és IC959) Zalaegerszeg felé Kelenföldről indul, Zalaegerszeg felől viszont Budapest-Keletiig közlekedik.
  • Szintén a kelenföldi állomásról fordulnak a szombathelyi, zalaegerszegi, veszprémi, nagykanizsai, keszthelyi, tapolcai és ljubljanai gyorsvonatok, továbbá egyes InterCity járatok is.
  • A Budapest – Pusztaszabolcs vasútvonal korszerűsítési munkái miatti változások továbbra is érvényben lesznek, ezért az S40-es és S42-es vonatok továbbra sem érintik a Kelenföld és Érd felső közötti állomásokat és megállóhelyeket.
  • Az S36-os és G43-as vonatok változatlanul Kőbánya-Kispest, Tárnok, Martonvásár, illetve Székesfehérvár állomások között szállítják az utasokat.
  • A zágrábi (200-as és 201-es számú) Agram nemzetközi gyorsvonat a Déli helyett a Keletiből indul és oda is érkezik. Ugyancsak a Keletiből indul Zágráb felé a (204-es és 205-ös) Gradec gyorsvonat, amely azonban Zágráb felől csak Kelenföldig közlekedik.

Egyéb vágányzári munkák hatásai:

  • Október 6-án és 7-én az S42-es vonatok csak Kelenföld – Pusztaszabolcs állomások között közlekednek a Pusztaszabolcs – Dunaújváros vonalon végzett pályakarbantartás miatt.
  • A Szombathely – Budapest vasútvonalon Székesfehérvár – Várpalota állomások között október 8-17-ig pályakarbantartási munkálatok miatt vonatpótló autóbuszok közlekednek. Az érintett szombathelyi, zalaegerszegi és veszprémi vonatok – a buszok hosszabb menetideje miatt – az alapmenetrendhez képest Kelenföld – Székesfehérvár viszonylatban korábban, míg Székesfehérvár – Kelenföld viszonylatban később közlekednek.

 

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek