„Tűrhetetlen állapotok a ferihegyi reptéren!” – kiakadt a helyettes államtitkár

Desktop
(forrás: bud.hu)
(forrás: bud.hu)
Új terminállal bővül a ferihegyi repülőtér, amelynek átadása 2024-re várható. Az építkezés miatt tapasztalható állapotok miatt azonban kemény hangú kritikát fogalmazott meg Schneller Domonkos, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára.

A zsúfoltság csökkentésére, az új terminál 2024-es megépítéséig valósítja meg a Budapest Airport a bud:plusz programot, amelyben 6,5 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg két év alatt. Hetven különböző egymáshoz kapcsolódó lépésről van szó részben az utasforgalmi, részben a biztonsági területen – jelentette be a Budapest Airport.

Erre reagált a Schneller Domonkos az InfoRádióban. „Az új terminál nagyon régi szükségszerűség. A főváros XVIII. kerülete a BKK-val és a fővárosi önkormányzattal megírt egy, az egész térségre vonatkozó fejlesztési koncepciót 2014-ben. A reptér jelenlegi fejlesztési koncepciója azonban ezzel köszönőviszonyban sincsen, és a reptér vezetését nem különösebben érdekli, hogy a kormány vagy az önkormányzat mit tervez a térséggel” – mondta a helyettes államtitkár.

Hozzátette: van ugyan egyeztetés a reptér és a kormányzat között, de a légikikötő fejlesztési terveiben ennek nyomát nem látni. „Ennél sokkal mélyebb együttműködésre lenne szükség, hiszen itt kormányzati beruházások várhatók a jövőben, de ezeket mindenképpen összehangoltan kell lefolytatni.”

Mint mondta, évek óta jelzik a problémákat a Budapest Airportnak. „A lényeg az, hogy az évek óta fennálló tűrhetetlen állapotok közül indulnak el és ide is érkeznek meg az utasok. Pedig a repülőtér Budapest kapuját jelenti. Miért kell nekünk és az ide látogató turistáknak ideiglenes bádogvárosokban állni a tűző napon, miért nem kaphatják meg a magyar utasok ugyanazt a színvonalat, amit egyébként egy német utas megkap Düsseldorfban, Hamburgban vagy bárhol máshol a világon? Az utasoknak jelenleg egy szűk térben kell hosszan sorban állni a becsekkoláshoz, a biztonsági átvilágításnál is tumultuózus jelenetek vannak, nagyon kevés vécé van – ezek az állapotok tűrhetetlenek" – sorolta az államtitkár.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?