Osztozzunk meg az aszfalton: felkerültek az első figyelemfelkeltő jelzések a járda nélküli utcákba

Oszd meg másokkal!

Desktop
Kép: hegyvidek.hu
Kép: hegyvidek.hu

Újabb szakaszához érkezett az önkormányzat „Járjunk együtt!” kampánya: a Hegyvidéken élők javaslatai alapján tizenkét utcában jelennek meg táblák és felfestések a gyalogosok biztonsága érdekében.

A Hegyvidéken van vagy százharminc járda nélküli utca, sok helyen egyszerűen nem lehet, nincs hova járdát építeni. 

Erre keresett valami jó megoldást az önkormányzat, íg kerülnek ki extra figyelemkeltő táblák plusz felfestett piktogrammok. És ti szavaztátok meg, melyik helyszín a legsürgősebb: a legtöbb szavazatot az Árnyas út, a Diós árok, a Csillagvölgyi út, a Gaál József út, az Irhás árok felső szakasza, a Melinda út, az Óra út, az Őzike utca és köz, a Tamási Áron utca, a Széchenyi-emlék út és a Zalatnai utca kapta.

Az Edvi Illés úton pedig kísérleti jelleggel „nyitott járdát” hoztak létre: az út egyik szélén, szaggatott vonallal gyalogos sávot jelöltek ki, amit az autósok – kellő körültekintés után – csak kerülés céljából használhatnak. Ha ez a kísérlet beválik, a Budapest Közút Zrt.-vel, illetve az Innovációs és Technológiai Minisztériummal közösen kezdeményezni fogják a KRESZ módosítását, így országszerte bevezethetik a gyalogosok biztonságosabb közlekedését szolgáló új közúti jelzéseket és táblákat. 

Az Őzike közben tartott ünnepélyes "avatóról" számolt be az önkormányzat oldala.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?