Műkincstolvajok a múzeumban - helytörténeti kiállítás és szabadulós játék

Oszd meg másokkal!

Desktop
Szabadulós játékkal egybekötött helytörténeti kiállítás
Szabadulós játékkal egybekötött helytörténeti kiállítás

Műkincstolvajok a múzeumban -

Szabadulós játékkal egybekötött helytörténeti kiállítás a Hegyvidéken

 

Első világháború, helytörténet, szabadulós játék – mindezt megtalálja, aki ellátogat a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény legújabb időszaki kiállítására. A tárlat különlegessége, hogy egy szabadulós játékkal teszi interaktívvá a múzeumi élményt a látogatók számára.

 

Hegyvidék a „Nagy Háború” idején – a XII. kerület első világháború alatt betöltött hátországi szerepét, mindennapi életét, fontosabb intézményeit mutatja be a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény legújabb időszaki kiállítása.

A tárlat egy világtörténelmi eseményt vetít le egy olyan kis területre, mint a XII. kerület. A tablókról megismerhetjük többek között a Hegyvidék első világháborúban működő egészségügyi intézményeit (a Vöröskereszt Erzsébet Kórházától kezdve a hadi- és szükségkórházakig), valamint a Süss Nándor-féle Precíziós Mechanikai Intézet (későbbi MOM) működését azt követően, hogy 1914-ben haditermelésre állt át.  A kiállítás ezen kívül bemutatja a hősöket rejtő Farkasréti temető katonaparcelláinak történetét, illetve a Böszörményi úton működött egykori fővárosi csendőrlaktanya (és ezáltal a csendőrség) első világháborúban betöltött szerepét. De nem maradhat ki az utókor emlékezete sem, így a kiállításon a Hegyvidéken álló első világháborús emlékművek, szobrok érdekes történetei is megelevenednek.

A tárlat egy ún. szabaduló szobás játékkal egészül ki, melynek lényege, hogy bizonyos idő alatt logikai feladványokat megoldva kell teljesíteni egy kitűzött célt. Budapesten először nyílt olyan kiállítás, melynek állandó részeként működő szabaduló szobás játék teszi interaktívvá a tárlatot. Ez a kikapcsolódási forma csapatépítésre, közösségszervezésre és nem utolsó sorban felhőtlen szórakozásra is kitűnően alkalmas.

A Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjteménybe érkező játékosok műkincstolvajok szerepébe élhetik bele magukat, akik bejelentkeznek egy tárlatvezetésre. Amikor a teremőr magukra hagyja őket, akkor 30 perc áll rendelkezésükre, hogy az elrejtett titkos tervrajzokat megtalálják, majd mindent visszarendezzenek, nehogy lebukjanak. Ehhez csapatként kell dolgozniuk, miközben a kiállítás vitrinjei, tablói között igyekeznek megtalálni az elrejtett nyomokat, melyek közelebb viszik őket a megoldáshoz.

A játékon 2-4 fő vehet részt, e-mailen vagy telefonon történő előzetes regisztráció alapján, melyet legalább egy nappal korábban be kell jelenteni. 18 év alattiak csak felnőtt kísérővel próbálhatják ki!

A játék ára: 1300 Ft/fő – XII. kerületi lakcímkártyával rendelkezőknek 800 Ft/fő (a kiállítás díjmentesen látogatható).

A Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény nyitva tartása: kedd, csütörtök, péntek 10-18 óráig.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek