Vándorkiállítás az 56-os forradalom utáni megtorlásról

Oszd meg másokkal!

Desktop
fotó: hegyvidek.hu
fotó: hegyvidek.hu

A tiltott parcellától a Nemzeti Sírkertig címmel kiállítás nyílt a polgármesteri hivatal folyosógalériáján. A tárlat a 301-es parcella történetét mutatja be, és Balassa János építész, valamint Bálint Ádám grafikus készítette az 1956-os Emlékbizottság támogatásával.

„A nyolcvanas években szamizdat körökben mozogtam; a 301-es parcellát civil ruhába öltözött belügyesek őrizték, ennek ellenére sikerült fotódokumentációt készítenünk a parcella akkori állapotáról – mesélte Balassa János a megnyitón.

Az alkalom másik megszólalója pedig az a Nagy Piroska volt, aki az Egyesült Államokban nőtt fel, ’56-os menekültek gyermekeként, de 80-ban visszatért Budapestre. A rendszerváltoztatáshoz vezető időszak szinte valamennyi jelentős utcai politikai eseményét végigfotózta.

„A 301-es parcellában együtt voltam Balassa Janival a forradalom harmincadik évfordulóján, ahol a »fogadóbizottság«, a rendőrök jelenléte igazolta, hogy jó helyen járunk – mondta a hegyvidek.hu beszámolója szerint. – Balassa János és Bálint Ádám ezzel a kiállítással elmesélik ennek a földdarabnak a történetét, ami oly sokáig őrizte titkát.”

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek