Cukiság a köbön: szarvasbumm a Budakeszi Vadasparkban

Oszd meg másokkal!

Desktop

Újabb bűbájos, simogatni való lakókat hozott a gólya a Budakeszi Vadasparkba. Egy Dybowski–szikaszarvas tehén egy csöppnyi borjúval örvendeztette meg a gondozókat és a látogatókat, és ezzel szinte egy időben még dám- és gímszarvas szaporulattal is gazdagabb lett az állomány - olvastuk a vadaspark közleményében.


Gím szarvas

„A Budakeszi Vadaspark sokszínű szarvasállománya a vártnak megfelelően évről-évre, folyamatosan növekszik. Ennek köszönhetően a látogatók születésük pillanatától fogva végigkövethetik a különböző szarvasfélék életszakaszait és testközelből figyelhetik meg viselkedésüket. A dám- és gímszarvas populáció gyarapodása mellett, a kis szikaszarvas borjú érkezésével, a Kelet-Ázsiában őshonos, hazánkban kuriózumértékű szarvasféle vadasparki körülmények közti hosszú távú bemutatása is biztosított. A szikaszarvasok ugyanis Magyarországon csak betelepítés útján jelentek meg, a vadonban ritka az előfordulásuk, így kiemelt feladatunknak tekintjük bemutatni és védeni a nálunk lakó egyedeket” – mondta Szabó Péter, a vadaspark igazgatója.


Dám szarvas

A vadaspark szakemberei most azon dolgoznak, hogy megfelelő körülményeket biztosítsanak a legújabb jövevényeknek, hogy a látogatók minél több szarvasféléről tanulhassanak és láthassanak érdekességeket a jövőben is.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek