Poloska-wellness ősz elején a Beethoven utcában?

Oszd meg másokkal!

Desktop
Poloskát termő fa
Poloskát termő fa

Korábbi cikkek a témában:

Tavasszal már felmerült e portálon, hogy a Beethoven utcában tenyésző amerikai kőris a nyári időszakban milyen "kellemes" mellékhatással borzolja az ott lakók kedélyállapotát és idegrendszerét. Most, hogy emúlt a nyár, de még mindíg kellemesnek mondható az időjárás, egy a közelben élő barátom hívta fel ismét a figyelmem erre a "különös" fára. Elmondása szerint, a fa szokásos, környezetében mindent belepő opálos izzadásán túl további "élvezetet" nyújt az ott lakóknak és az alatta leparkoló gépjárművek tulajdonosainak.

A fa lombozatát ugyanis különös élőlények lepték el és közelében időnként szemfacsaró bűz terjeng. Néhány közel lakó is szóvá tette már, hogy nem nyagyon szeret szellőztetni, mert a szobában mindenféle apró rovar, bogár jelenik meg.

Mivel érdeklődésemet a jelenség ismét kellően felcsigázta, ezért utamat arra felé terveztem és a fát, annak környezetét alaposan szemügyre véve a következőket észleltem.

Poloskák, népies nevén büdös-banka és levéltetvek hordái tanyáznak e bűnös fa lombkoronájában és rejtekhelyük védelmében meglehetősen nagy szaporulatnak örvendenek.

Az átható büdös szag pedig akkor keletkezik, ha a járdára és az úttestre lehullott egyedeket az éppen arra haladó és mit sem sejtő gyalogosok, vagy gépkocsik eltapossák.

A fa évek óta terebélyesedik és már nem csak folymatosan hulló termésének terjedése, hanem lombozata kéretlen lakóinak jelenléte is szennyezi, fertőzi az utcában lévő kerteket és azok növényzetét.

Vajon a környékbeliek imáját -a tavasszal megjelent cikkben idézett jogszabály szerint is invazív fa és vele együtt annak koronáját uraló élőlények eltüntetésre vonatkozóan- a Hegyvidéki Önkormányzat mikor hallja meg?

A jelenlegi állapotot elrettentés képpen, a helyszínen készült fotókkal is megspékelve a közönség elé tárom.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek