Emmi: az iskolások ingyenes étkezésének lehetőségét vizsgálják

Desktop
A kép illusztráció

Bővülhet az ingyenes gyerekétkeztetés, a gyed extra és emelnék a bölcsődei nevelők bérét – többek között ez is szerepel a napokban benyújtott családügyi törvényjavaslatban.

Ha elfogadják a törvényt, a 2014-ben bevezetett gyed extra - amely munka mellett is biztosítja a gyed kifizetését - már nem a gyermek egyéves, hanem féléves korától járna.

A bölcsődei diplomás nevelők bére jövő év elejétől havi 40-60 ezer forinttal is növekedhet, mert a pedagógus-életpályamodellt rájuk is kiterjesztik. A szeptemberi családtámogatásokat pedig az ideihez hasonlóan jövőre is augusztusban folyósítják majd, hogy segítsék a családok tanévkezdését.
   
2017-től a három év alatti gyermekek ellátására többféle bölcsőde vehető majd igénybe: az eddig megszokott mellett lesz mini, családi és munkahelyi bölcsőde is. A családi napközik sem szűnnek meg, de csak a három év alatti gyermekeket látják el.

Jövő évtől minden iskolai szünetben kötelező lesz az önkormányzatok számára a rászoruló gyermekek napi egyszeri ingyenes étkezését megszervezni. Ennek költségét a kormány fedezi.

Vizsgálják továbbá, hogy az ingyenes étkezést hogyan lehetne kiterjeszteni az iskolák alsó és felső tagozataira.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek