Mit kaphat a XII. kerületben az önkormányzattól egy újszülött?

Oszd meg másokkal!

Desktop
A XII. kerületben minden újszülött szülei 60 ezer forintra jogosultak úgynevezett születési támogatásként, ha az alábbi teltételek teljesülnek. Ikreknél az összeg fejenként számolódik - olvasható az önkormányzat honlapján.
 
A jogosultság feltételei:
  • a szülő legalább két éve, megszakítás nélkül a XII. kerületben bejelentett lakóhellyel rendelkezik, és
  • a gyermeket gondozó családban az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a 61.000 forintot, fokozottan rászoruló gyermek esetén a 71.000 forintot, és
  • a gyermeket gondozó család nem rendelkezik az 1997. évi XXXI. törvény 19. § (7) bekezdésében meghatározott vagyonnal, valamint
  • a gyermeket gondozó család az elismert lakásnagyságot meg nem haladó lakásban lakik (kéttagú család esetében 60 m2, három és ennél több tagú család esetében személyenként további 10 m2). 
A születisi támogatást a gyermeket saját háztartásában gondozó szülő igényelheti, a kérelmet legkorábban a szülés várható időpontja előtt 60 nappal és legkésőbb a gyermek születését követő 180. napon lehet benyújtani.
 
A fővárosi kerületek közül egyébként a XII. kerületben a legalacsonyabb a gazdaságilag aktív népesség aránya, ami most 45 százalék.
A kerületben évente mintegy 600 gyerek születik. 
 
 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek