Később pályázhatunk gázkonvektorok cseréjére

Oszd meg másokkal!

Desktop

Módosította a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program fűtéskorszerűsítésre irányuló alprogramját. Első körben csak gázkazánok cseréjére pályázhatunk, a gázkonvektorok cseréjét elősegítő pályázati lehetőséget későbbre halasztották.

Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy 2017. június 6-án reggel 8 órától csak gázkazánok beépítésére lehet elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül támogatási kérelmeket benyújtani. Erre a célra 3,5 milliárdos keretösszeget biztosít a minisztérium. A kazán cseréje mellett a meglévő fűtési rendszer korszerűsítéséhez, a radiátorok cseréjéhez és a kivitelezéshez kapcsolódó járulékos munkálatokhoz, például kéményátépítéshez lehet igényelni a vissza nem térítendő támogatást. Egy pályázó legfeljebb 700 ezer forintot kaphat, a támogatás összege nem haladhatja meg a felújítás teljes költségének a 40 százalékát.

A gázkonvektorok cseréjéhez várhatóan 2017 júliusától lesz lehetőség vissza nem térítendő támogatást igényelni ügyfélkapus regisztrációval rendelkező magánszemélyeknek, a rendelkezésre álló források kimerüléséig, Erre a programra 1,5 milliárdos keretet biztosít a minisztérium, mégpedig 60 százalékra emelt támogatási aránnyal. Ennek az alprogramnak a részleteit májusra ígéri a tárca.

A támogatási kérelmeket mindkét program esetében a futeskorszerusites2017.nfsi.hu pályázati portálon keresztül, elektronikus úton nyújthatják be az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező magánszemélyek.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek