420 ezer forint a jó fizetés a fiatalok szerint – és szerintetek?

Oszd meg másokkal!

Desktop
A kép illusztráció

Minimum 270 ezer forintos fizetésért mennének el dolgozni a mostani gimisek és egyetemisták, a kifejezetten jó fizetések viszont a fiatalok szerint valahol a 420 ezres magasságban kezdődnek - többek között ez derült ki a Median felméréséből – írja az Index.

A munkavállalók közel felét kitevő, 80-as és 90-es években született Y-generáció elvárásairól és elképzeléseiről már elég sok információval rendelkeznek a munkaadók, a most gimnáziumba vagy egyetemre járó, 14-25 éves korosztályról  - a Z-generáció - szinte semmit nem tudni. 

A felmérésből kiderült például, hogy a Z-generációsoknak elég fontos a pénz, a megkérdezett több mint 9000 fiatal negyedének a fizetés és juttatások mértéke lesz a legfontosabb szempont, ami alapján munkahelyet választ majd magának.

A második legfontosabb szempont a stabilitás, hogy biztos legyen a munkahely, a harmadik pedig az, hogy jó is legyen ott a hangulat. A társadalmi felelősségvállalás vagy a leendő munkaadó jó hírneve viszont csak a fiatalok 1 százalékának fontos szempont az elhelyezkedésnél - írja a lap.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?