Még karácsony előtt kiutalják a januári családi pótlékot, gyest, gyetet

Desktop
(fotó: ittlakunk.hu)
(fotó: ittlakunk.hu)

Még karácsony előtt megkapják a gyerekes családok a januárban esedékes támogatásokat, azaz a családi pótlékot, a gyermekgondozási segélyt (gyes) és a gyermeknevelési támogatást (gyet) – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára.

Novák Katalin elmondta, a posta december 15-én kezdi feldolgozni az összegeket, az utalások pedig december 20-tól érkeznek a számlákra. Így legkésőbb december 22-re mind az 1,1 millió jogosult családhoz eljutnak a támogatások.

Az előrehozott kifizetés egy kétgyerekes családnak akár 50 ezer forint többletet is jelenthet decemberben, egy háromgyerekes család esetében pedig, ha az egyik szülő még otthon van a kisgyerekkel, akár 75 ezer forintot meghaladó plusz támogatás is érkezhet – említette példaként az államtitkár.

Ez a gesztus segíthet a karácsonyi készülődésben – mint írták ez volt a kormány célja – azonban érdemes belőle januárra is tartalékolni, hiszen akkor nem érkezik támogatás.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek