Szent Jakab zarándokút beavató túra

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

"Tedd meg hitből az első lépést!"
Beavató túra a Szent Jakab zarándokúton

Ezen a napon lehetőség lesz kipróbálni a Szent Jakab-úton való gyaloglást. Végigmegyünk a zarándokút első napjának egy szakaszán, Normafától Pátyig. A legelszántabbak a Clark Ádám térről, a Nulla kilométerkőtől is indulhatnak, és elgyalogolhatnak akár egész Zsámbékig. Közben élesben gyakoroljuk az útleírás és az útjelzések alapján való tájékozódást, betörjük az új bakancsokat, akinek kedve van, hozhatja a Caminós hátizsákját is megpakolva, hogy kipróbálja, milyen érzés több órán keresztül vinni a terhet. Út közben ismerkedünk, beszélgetünk, lelkileg töltődünk, a végén pedig megpihenünk a pátyi Cukorborsó Kertvendéglőben.

Túra időpontja: 2018. május 20., vasárnap
Esőnap: 2018. május 27., vasárnap

Találkozó: 
XII. kerület, Normafa, Normakert Étterem mögött: 9 órától 10 óráig. 
Indulás: 10-15 percenként, kisebb csoportokban.

Táv: 
Normafa – Páty, Cukorborsó Kertvendéglő: 11,5 km, kb. 3 óra
(Clark Ádám tér – Normafa – Páty, Cukorborsó Kertvendéglő: 18 km, kb. 5 óra)

Pár információ:
- Hozzatok az útra enni- és innivalót magatokkal! 
- Időjárásnak megfelelő öltözékben gyertek! Nem árt, ha van nálatok naptej, kullancsriasztó és esőkabát!
- A pátyi Cukorborsó Kertvendéglő nyitva lesz, finom ételeik és italaik vannak, az árak nagyon barátiak! Viszont várhatóan sokan leszünk, a személyzet pedig kis létszámú, lehet, hogy lassabb lesz a kiszolgálás. Kérjük, legyetek türelmesek a vendéglőben!
- Hogyan jutunk haza a túra után? A Cukorborsó Kertvendéglő Páty elején van, a vendéglőtől kb. 500 méterre van a buszmegálló, ahol megállnak a Zsámbék felől jövő buszok. Fél óránként járnak, minden óra 15-kor és 45-kor érnek ide a buszok, végállomásuk Budapesten a Széll Kálmán téren, illetve a Széna téren van. A hazajutás egyénileg történik, mindenki akkor indul haza, amikor kedve van. Ha valaki visszafelé is gyalog akar menni, megteheti, tavaly is jó páran visszagyalogoltak a Normafára.
- Hoznátok kutyát? A Budakeszi és Páty közötti erdőben van 5 db, a vadkerítéseken átvivő 'mászóka'. Kis testű kutyát ezeken könnyen át lehet vinni kézben, nagyobb testű kutyával nehezebb a helyzet. Ha hoztok kutyát, az erdőben mindenképp pórázon legyen tartva, mert akadnak vadak (őzek, szarvasok, muflonok, vaddisznók), amik után a kutya megiramodhat.

A program nyitott, mindenkit szeretettel várunk! 
Szent Jakab Baráti Kör

2018. május 20. vasárnap,
09.0018.00
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek