I. Budakörnyéki Sörfesztivál Budakeszin

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Az I. Budakörnyéki Sörfesztivált a Fő téri parkban tartják, szeptember 22-én, szombaton 10 órától a német-magyar partnerség jegyében.

Reggel a Budakeszi Városi Fúvószenekarral indul a nap. A nagyszínpadon este két népszerű zenekar is fellép: az Aurevoir. és a Budapest Bár. Az I. Budakörnyéki Sörfesztiválra a Farkas Róbert vezette nagyszerű Budapest Bár zenekar Behumi Dórival, Rutkai Borival, Keleti Andrással, Kollár-Klemencz Lászlóval és Szűcs Krisztiánnal érkezik.

 

51 féle minőségi sör vár

Olyan ismert- és kézműves sörkülönlegességek várják a látogatókat, mint például: a Sörpanoráma, avagy a Legendás Sörfőzde több féle hazai kézműves sörrel. Ott lesz a Holba cseh sör is, a Csíki Tiltott Sör, a Pécsi Sörfőzde, a Viharsarki Sernevelde, az Etyeki Sörmanufaktúra, és a Sümegi Sörfőzde. Jelen lesznek olyan ismert márkák is a Soproni sörgyár (Heineken) jóvoltából, mint a Gösser, az Edelweis, a Soproni óvatos duhaj, az IPA, vagy a Kriek meggysör, és még sok más kiváló sör.

 

Nevezz be a sörpingpong bajnokságra!

A világ egyik legnépszerűbb kocsmasportja már Magyarországon is hódít. A Magyar Sörpingpong Egyesület (MSE) elhozza ezt a nagyszerű játékot az I. Budakörnyéki Sörfesztiválra is. Bárki kipróbálhatja, ügyességi versenyek is lesznek.

 

Programok, korhatár nélkül

A gyerekeket Izolda népi játszóház és mini vidámpark is várja. Lesznek mini színházak, kézműves foglalkozások, és irodalmi kuckó. Zenepavilon is várja a nagyérdeműt, sok élő zenével.

 

Hagyományok nyomában - népzene, néptánc

Számos hagyományőrző csoport és társulat fellép a fesztiválon. Ott lesz a Biatorbágyi Füzes Néptáncegyüttes, a budajenői Ringlein Egyesület és Tánccsoport és a budakeszi Bojtár Népzenei Együttes is.

  • A Biatorbágyi Füzes Néptáncegyüttes 1986-ban alakult meg a német nemzetiségi hagyományok ápolására, 20 fővel. Az együttes szép sikereket ért el hazai nemzetiségi találkozókon, fesztiválokon, és számtalanszor szerepelt külföldön is.
  • A Ringlein Egyesület és Tánccsoport 1997. óta működik Budajenőn. Tagjai budajenői, telki és perbáli fiatalok. Csoportjuk szintén számos hazai és külföldi szereplést tudhat maga mögött.
  • A Budakeszi Bojtár Népzenei Egyesület zenekara, a Rojtos együttes autentikus magyar népzenét játszik erdélyi, a mai Magyarország területéről és a Felvidékről származó adatközlőktől. Az egyesület elsődleges célja, hogy Budakeszi ifjúságát megismertesse a hagyományos kultúra szépségeivel.

 

Nem csak folyékony kenyér lesz

Sok-sok finom falat várja a látogatókat, bajor ételkülönlegességek és az elmaradhatatlan töki pompos is ott lesz az étlapon!
 

2018. szeptember 22. szombat,
10.0022.00
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek