IRÁNY Bollywood! * Dum Laga Ke Haisha *

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Unod az európait? Valami szokatlanra vágysz? Felkészültél? Irány Bollywood! 

A nyári kertmoziként induló minisorozatunk szeptembertől új helyszínre kerül és beköltözik Buda egyik kedvenc közösségi terébe, a Nyitott Műhelybe. A budapesti Indiai Nagykövetséggel közösen indított „Irány Bollywood!” című filmklub minden alkalommal az indiai filmművészet egy-egy különleges alkotásával és más-más előadóval várja a filmrajongókat.

A vetítés előtt meghívott előadóink segítségével betekintést nyerhetünk a bollywoodi filmművészet témáiba, megtudjuk, milyen a masala típusú film, vagy hogy kik a leghíresebb filmesdinasztiák, egyúttal segítséget kapunk ahhoz is, hogy hogyan értelmezzük a kulturális toposzokat, a humort és más műfaji jellegzetességeket. A film után pedig meghívott előadónk segítségével közösen is megvitatjuk a látottakat! 

1. alkalom 

2018. SZEPTEMBER 28. 19.00–23.00 
Sharat Katariya: Mindent bele! (Dum Laga Ke Haisha), 2015
nyelv: hindí, felirat: magyar
Szereplők: Ayushmann Khurrana, Bhumi Pednekar, Sanjay Mishra
Meghívott előadó: Jancsó Dorka 

Az iskolázatlan, egyszerű családból származó Prém kazettákat árul a piacon, és amikor eljön az ideje, édesapja egy tanult, ám túlsúlyos lányt választ jövendőbelijéül. A csinos feleségről álmodozó fiúnak persze esze ágában sincs megnősülni, a családja azonban meggyőzi a tervezett házasság anyagi előnyeiről. Az esküvőre végül sor kerül, de a nászéjszakát Prémnek nem akaródzik elhálnia. A fordulat akkor áll be, amikor a piacon megjelenik egy cd-árus, és a megélhetését féltő fiú kénytelen benevezni a helyi „feleségcipelő versenyre”.

Maximális létszám 45 fő
REGISZTRÁCIÓ: hopprogram@hoppmuseum.hu

A Mindent bele! bár látszólag a bollywoodi romantikus komédiák kliséit követi, teljesen új alapokra helyezi és sok tekintetben felül is írja őket. A legszegényebb rétegek mindennapi életének bemutatása, a realisztikus lepusztult helyszínek és a minimalista színészi játék jól illeszkednek a modern felfogású lány és a konzervatív család konfliktusának bemutatásához. A daljeleneteket mellőző, bollywoodi ideáloktól jelentősen eltérő, pályakezdő színésznőt és majdnem ismeretlen partnerét szerepeltető film meglepő nagy siker lett és számtalan fesztiváldíjat besöpört.

Belépődíj: 900 Ft
A programra a hopprogram@hoppmuseum.hu e-mail címre várjuk a regisztrációs igényeket.

A film után szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt egy kötetlen beszélgetésre.

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek