Luca-nap – gyerekdélelőtt

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Kézműveskedés, író-olvasó találkozó, hagyományok az adventi ünnepkörből, újságszerkesztés, zene, tánc, körjáték és vásár! 
Óvodás és kisiskolás korosztálynak szóló mulatság, melyen a gyerekek megismerhetik a Luca-napi szokásokat, hagyományokat. Gyertek, gyertek játszani! Minden családot szeretettel várunk Luca-napi gyerekdélelőttünkön a Virányosi Közösségi Házba! 

PROGRAM:
Társalgó:
9.30 – 12.00: könyvek, gyereklapok és ajándékok kedvezményes vására 
Földszint, 1-es előadó:
9.30 – 12.00: Mini-szerkesztőség a Csodaceruza gyermekirodalmi folyóirattal: Készítsd el a saját mini Csodaceruza lapszámodat! 
9.30 – 12.00: Kézműveskedés és játék a Mester Pieces foglalkoztatójával, ötleteivel – próbáld ki az alkotóval, Mester Katával! 

Nagyterem:
10.00 – 11.00: Vig Balázs író játékos, interaktív könyvbemutatója
Örömmel látjuk ismét vendégül Magyarország legkedvesebb gyerekíróját, Vig Balázst, akinek népszerű könyveit – Három bajusz gazdát keres; A rettegő fogorvos; Todó kitálal az oviról; Todó kitálal a suliról; A puszirablók – nagyon sokan szeretitek. Gyertek, találkozzatok és játsszatok az íróval, szerezzétek be a hiányzó köteteket és dedikáltassátok a meglévőket!

11.00-12.00: Napra-forgó Luca-Nap
Luca-napi bábos mese, melyből az ünnepkörhöz kapcsolódó hagyományokat ismerhetjük meg, majd vidám körjáték és népi játékok várnak titeket énekszóval és dudamuzsikával kísérve. Vezeti Cseke-Marosi Eszter, Közreműködik a Pereputty együttes. 
“Mariska már nagyon szeretne férjhez menni. Sajnos azonban még csak a tizenkettedik esztendőt töltötte be. Legalább azt kellene kitudakolni, hogy kit tartogat számára a jövendő! Szerencsére édesanyja járatos a jósláspraktikák között. Luca napján gombócot főznek, mindegyikbe egy-egy legényke neve kerül. Míg a víz felforr, a lucázók is megérkeznek. Csak nem köztük lesz a jövendőbeli?”

Belépődíj gyerekeknek: 1000 Ft, felnőtt kísérőknek a belépés ingyenes.
A Virányosi Közösségi Ház hétvégeken a Széll Kálmán térről induló 155-ös busszal közelíthető meg; a Fészek utcai megállótól 1 perc sétával.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek