Tavaszi teaszertartás a Jókai-kertben

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Sziasztok! A hétvégi csapadékos, hideg idő miatt a helyszíni szervezőkkel egyeztetve új időpontot kaptunk a rendezvényre, amely május 26-a vasárnap. Megértéseteket köszönjük, reméljük az új dátum időjárása alkalmasabb lesz a kerti programra.
---------
"Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - egy felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt. A területet borító sűrű bozót helyébe szőlőt és gyümölcsfákat telepített. A gyakori erős szél ellen hársat, juharféléket, szilt, barkócát (berkenyét), vadgesztenyét, diót ültetett, a ház körül kisebb díszparkot alakított ki. A svábhegyi családi ház kertjében zajló szüretek a magyar művészeti élet nagy eseményei voltak, a korabeli szellemi élet egyik központja alakult itt ki."
Ezt a hagyományt szeretnénk követni most tavasszal, hiszen Kínában és Japánban a tavasz a szüreti időszak, igaz ott elsősorban teát szednek ilyenkor :) Az esemény célja, hogy a minőségi italfogyasztásban a borkultúra mellett a teakultúra is helyet kapjon, hiszen mindkét ital régi hagyományokkal és nemes ízekkel rendelkezik.
Teás program:
+ Teás régiók bemutatása, tájak, emberek, nemzeti parkok
+ A teafajták (fehér, zöld, oolong, fekete és puerh tea) bemutatása
+ Szabad tüzes vízforralás és teakészítés hagyományos eszközökkel, a szabadban teázás kulturális vonatkozásai Japánban és Kínában
+ Teakóstoló hagyományos eszközökkel
Kerti program:
Teázás közben az érdeklődőknek Kővári Anita a Duna-Ipoly Nemzeti Park szakembere kerti szakvezetést tart, így azok sem unatkoznak majd, akik már ismerik a teavidékeket általunk :)
A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük e-mailben jelentkezzetek: info@flyingbirdteahouse.hu

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek