Cleveland Youth Orchestra Ifjúsági Zenekar | Klassz.Bent

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Cleveland Orchestra Youth Orchestra Ifjúsági Zenekar megalakulásának 33. évfordulóját ünnepli idén.

Megalakulása óta számtalan hazai és külföldi koncertet adott és méltán került be az Amerikai Egyesült Államok legrangosabb ifjúsági zenekarai közé.

A Jahja Ling által alapított zenekar célja a fiatal tehetséges zenészek felkarolása és támogatása. Komoly zenei fejlődést biztosít, illetve koncerttapasztalatot ad mind hazai, mind nemzetközi színpadokon a középiskolás korú zenészeinek.

Az ifjú tehetségek elsősorban Ohio-ból kerülnek a zenekarba, amely zenekar megalakulása óta számtalan híres zenészt nevelt ki.

A zenekar művészeti igazgatója és karmestere Vinay Parameswaran második éve irányítja a munkát. Korábban a Nashville-i Szimfonikusokat vezényelte több mint 150 koncerten, többek között a Bostoni Filharmonikusok Tanglewood Zenei Központjában. Számos zenekarral vendégkarmesterként is koncertezett, így a Nemzeti Szimfonikus Zenekarral, a Milwaukee Szimfonikusokkal, illetve a Jacksonville-i Szimfonikusokkal. Koncertmunkái mellett részt vett operaelőadások színpadra állításában is, Verdi Nabucco, Mozart Varázsfuvola, vagy Donizetti Szerelmi bájital c. műve az ő vezetésével került előadásra Philadelphiában.

A belépés díjtalan!

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek