Agatha Christie Fesztivál 2019

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu
Desktop

Agatha Christie nélkül lehet élni, de nem érdemes... Legyen az regény, színdarab, film vagy egy életérzés, Agatha Christie kell!
Szeptember 14-től a kétnapos fesztivál ideje alatt színes programkínálat várja Agatha Christie legnagyobb rajongóit a MOM Kulturális Központban.
A krimiirodalom koronázatlan királynőjéhez kapcsolódóan kulturális, ismeretterjesztő, kreatív és gasztronómiai élményekkel gazdagodhatnak a látogatók.

A fesztivál a Bűntények a könyvtárszobából c. előadással kerül megnyitásra szeptember 14-én délelőtt a MOM Kulturális Központ kupolatermében. A nyitóelőadás keretében dr. Kiss Anna, az Országos Kriminalisztikai Intézet tudományos főmunkatársa mesél nekünk a harmincas-negyvenes évek tipikus bűneseteiről, ugyanezen címet viselő könyvéről, és arról, hogy valójában minden könyvet ketten írnak: az író és az olvasó. Előadásával emléket állítunk a nemrégiben elhunyt Nagy Tamásnak is, aki a „Jog és irodalom” jogelméleti irányzat hazai képviselője volt, és akinek munkáját alkalmanként a krimi királynője ihlette.

Dame Agatha nagy ismerője volt a mérgeknek. A második világháború alatt a londoni University College Hospital gyógyszertárában szerzett ismereteit hasznosította is későbbi regényeiben.
Az elmúlt évben való nagy érdeklődésre tekintettel ismét meghívtuk Takács Ferenc gyógynövényszakértő mérnöktanárt, aki Agatha Christie kedvenc növényi mérgeinek, mérgező növényeinek titkaiba avatja be a jelenlévőket.

Miss Marple levendulaillatú virágoskertjébe és a házi praktikák világába látogatunk Krizsán Laurával, a La Pure – Szappanok szívvel természetes kozmetikumok megalkotójával. Laura kreatívműhelyében lehetőség lesz elkészíteni saját fürdősónkat, fürdőbombánkat kizárólag természetes anyagok felhasználásával. Így a fesztiválról hazaérkezve már nem lesz más hátra, mint a testre és lélekre ható kellemes illatok közt ellazulni a kád vizében egy letehetetlen Agatha Christie könyvvel.

Ha már a könyvekről esik szó: természetesen idén is lehetőség lesz kedvezményes áron megvásárolni Agatha Christie krimijeit a Helikon Kiadó jóvoltából. Mert sosem lehet elég könyvünk. Agatha Christie könyvünk főleg nem.

Idén is eljön hozzánk a kalaposlány, vagyis Virág Anna, aki divat világába kalauzolja a fesztivál látogatóit. Anna évtizedes tapasztalattal rendelkező mesterektől tanult, hogy álmát megvalósíthassa. Ma egy bájos kalapszalon tulajdonosa, és nem szűnő lelkesedéssel munkálkodik a klasszikus értékek megőrzésén. Előzőévi fesztiválunkon csak a kalapjait csodálhattuk. Idén alkotóműhelyében lehetőség lesz stílusos fejdíszek, hajdíszek elkészítésére is.

Tudják, melyik az az színdarab, amelyet Londonban 63 éve játszanak megszakítás nélkül? Amelynek bemutatásakor Sir Winston Churchill volt még Nagy Britannia miniszterelnöke, jegyre adták a húst, szalonnát, cukrot és a vajat? Amelynek közel 26 ezer előadásában eddig 414 színész állt színpadon, 136 mérföldnyi inget vasaltak ki?
Az egérfogó. Ezúttal a Veres 1 Színház nagysikerű produkciójában láthatják a nézők a fesztivál mindkét estéjén a MOM színháztermében.
Szereposztás: Mollie Ralstone – Verebes Linda, Giles Ralston – Pál Tamás, Christofer Wren – Krajnik-Balogh Gábor, Mrs. Boyle – Zorgel Enikő, Metcalf őrnagy – Venyige Sándor, Miss Casewall – Molnár Gyöngyi, Mr. Paravicini – Trokán Péter, Trotter rendőr őrmester – Mohai Tamás
A kétnapos fesztivál ideje alatt a MOM Café Agatha Christie menüvel, angol teával és sajttortával is várja a látogatókat.
A programokra jegyek kaphatók a jegy.hu oldalon, a helyszínen és az Interticket jegyirodáiban.
 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek