Melegeknek nincs úszkálás a MOM-ban?

Oszd meg másokkal!

Desktop

Az egyenlő bánásmód megsértése miatt tett panaszt az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál az Atlasz LMBTQ Sportegyesület. A problémájuk az, hogy a MOM Sport Uszodában nem kaptak helyet azután, hogy kiderült, leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) emberek számára szerveznek sportnapot.

Az egyesület az éves egész napos sporteseményét február 4-ére szervezte és az úszóedzés helyszínének biztosítása érdekében e-mailen keresték a Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont Kft.-t. A bérlés lehetőségét és a medence adott időpontra vonatkozó elérhetőségét az uszoda visszaigazolta, ám amikor a szerződéskötéshez megküldött adatok révén a Kft. szembesült vele, hogy egy LMBTQ sportszervezetről van szó, elzárkóztak a szolgáltatás nyújtásától.

Az Atlasz az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult, és kérte a jogellenes gyakorlat kivizsgálását. A hatóság eljárást indított – írta azt esetről beszámoló Népszava.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek