A felcsúti stadionig futnának a hegyvidéki görögök az olimpiai lánggal

Oszd meg másokkal!

Desktop
Az olimpiai láng meggyújtása a 2004-es athéni olimpián, illusztráció
Az olimpiai láng meggyújtása a 2004-es athéni olimpián, illusztráció

Nem túl nagy horderejű, de annál színesebb ügyre bukkant a hegyvidéki görögök háza táján a 24.hu. A lap arról írt, hogy „olimpiai láng kísérése görög templomtól Felcsútig” célra adna támogatás a XII. kerületi görög nemzetiségi önkormányzat. Az előterjesztés szerint – amely a hétfői testületi ülésen szerepelt – egy egyelőre nem azonosított görög templomtól Orbán Viktor falujáig futna egy görög származású atléta. Az előterjesztés harmadik pontként szerepelt a legutóbbi ülés napirendjén és legfeljebb százezer forint támogatást adtak volna az ügyre. A projekt apropója Budapest olimpiai pályázata volt. A 24.hu megszólaltatta Kökény Konstantint, a javaslat előterjesztőjét, a hegyvidéki görög önkormányzat elnökét, aki azt mondta, "ha az olimpiai eszme van a fókuszban, a görög nemzetiségnek cselekednie kell."

A cikkből nem egyértelmű, hogy az olimpiai pályázat elbukásával lefújták-e a tervezett programot.

A lap kereste az országos görög önkormányzatot, illetve a felcsúti fociakadémiát is. Az előbbinél nem tudtak ilyen programról (ők azt tervezték, hogy dedikált futball-labdát visznek az akadémiának, de az olimpiai pályázat összeomlása miatt ezt is lefújták), a felcsútiak pedig a megjelenésig nem reagáltak a 24.hu-nak.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek