Aláírásgyűjtés indult a budapesti "zsidó olimpia" ellen

Oszd meg másokkal!

Desktop

Molnár János néven máris közel 4 ezer aláírást gyűjtött össze az a magánszemély, aki azért kampányol, hogy 2019-ben ne rendezzék meg Budapesten a "zsidó olimpiának" is nevezett 15. Európai Makkabi Játékokat. Molnár János és társai valószínűleg azon buzdultak fel, hogy a NOlimpia mozgalom sikeres népszavazási aláírás-gyújtése miatt Budapest a minap visszavonta a 2024-es olimpiai játékok rendezésére beadott jelentkezését. 

"Követeljük, hogy a Magyar Kormány vonja vissza az eseményre beígért 2,1 Milliárd forintos támogatást és fordítsa az összeget szociális, kulturális célokra!
 
Álláspontunk szerint a Maccabi Games, amely közkeletű nevén a zsidók európai olimpiája, súlyosan kirekesztő, fajgyűlölő rendezvény. Ellentétes az olimpiai eszmével, mert származási alapon különbözteti meg az embereket, csak zsidó sportolók részvételét teszi lehetővé.
 
Álláspontunk szerint a Maccabi Games nemzetbiztonsági kockázatot jelent, 2019. július 29 és augusztus 7 között a magyar fővárosba vonzhat szélsőséges terroristákat, öngyilkos merénylőket. A rendezvény biztonságának megteremtése újabb súlyos, milliárdos kiadást jelentene a magyar államnak" - így a petíció
 
A 15. Európai Maccabi Játékokra egyébként 2500 zsidó sportolót várnak Budapestre, amely így a 2019-es esztendő legnagyobb magyarországi sporteseménye lenne. 
 
A magyar állam, hogy a sporteseményeknek helyszínt biztosítson, félmilliárd forintért venné meg az egykori Taurus gumigyár telkét, hogy néhány eseménynek színhelyt adjon. Mivel a Fiumei úti sírkert, az Aréna pláza és a vasút által határolt terület jó része be van építve, viszonylag sokat kellene bontani is, amire mintegy 2,3 milliárd forintot fordítanának. Ehhez járulna az ingatlanok kármentesítésére szánt 308 millió forint.
 
Itt tartanák a kosárlabda, a röplabda, a bridzs, a sakk, a judo, a karate és a sqash versenyeket. Az új létesítmény Zsidó Sport és Kulturális Központként funkcionálna a továbbiakban. "A tervezett sportközpont kóser konyhája a Játékokat követően is alkalmas lesz a zsidó gasztronómiát kedvelők ellátására" - írják a szervezők. 
 
A nyitó- és a záróünnepséget a tavaly átadott Hidegkuti Nándor Stadionban - leánykori nevén: MTK stadionban - rendeznék meg. "Az MTK Budapest, melyet a magyar zsidó közösséghez közeli sportklubnak tartanak, csúcstechnológiával és multifunkcionális sporttermekkel ellátott sportkomplexumot épít" - írja a tervezett esemény honlapja. 
 
A vívóversenyeket a Dózsa György úti volt zsinagógában rendeznék. Ez az épület 1944-1945-ban a deportált zsidók tranzitszállásaként működött, a Ii. világháború után raktárként használták. 1984-ben a Honvéd újíttatta föl és rendezte be itt vívócsarnokát. 
 
A Margitszigeten, az úgynevezett Junior Centerben rendeznék meg a vízi és atlétikai eseményeket, illetve a kulturális programokat. Ide tartozna a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, az Atlétikai Centrum, a Kajak-Kenu Klub és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad. 
 
15. Európai Makkabi Játékok egyetlen nem fővárosi helyszíne a Tata szomszédságában fekvő, remeteségpusztai Old Lake Golf Club and Hotel volna, ahol a makkabi golfversenyeket tartanák. 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek