Beépíti a Testnevelési Egyetem a Déli nem használt területeit

Desktop
Kép: google maps, TE és Déli pályaudvar
Kép: google maps, TE és Déli pályaudvar

Nemsokára indulhat a Testnevelési Egyetem új projektje, a Déli pályaudvar nem hasznosított területeit rekultiválják, azaz teszik élhetővé, a sínek és régi kiszolgáló épületek, rámpák helyére kerülnek sportlétesítmények.

A közbeszerzési felhívás szerint (amit az egyetem tett közzé) apartmanház, jégcsarnok, multifunkciós csarnok, tenisz centerpálya és squash pályák, szabadtéri teniszpályák, szabadtéri streetball pálya, futsal pályák, golf gyakorló pályák, gyermek sípálya, falmászó szikla, falmászó központ, futókör, extrémsport pálya, mélygarázsok, étterem, büfé és játszótér lesz a hatalmas területen. 

 

A pályázat "Déli pályaudvar üzemi pályaudvari részén sport és szabadidős célú városfejlesztés megvalósításához tervezési feladatok" nevet kapott, a szabadidős cél, és a sportpályák egy része arra utal, hogy a komplexum legalább egy részét a nagyközönség is használhatja majd. 

Tavaly ilyenkor arról volt szó, hogy a fejlesztési projekt (a régi Sportkórház, a leégett sportcsarnok és a Csörsz utcai pálya területén lévő új épület és uszoda kialakításával együtt) 2018-ra kész lesz, ez azért nem valószínű, mert a rengeteg bontási munkát követően a régészeti, műemlékvédelmi, örökségvédelmi egyeztetésekre és munkákra is kell egy kis időt szánni. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek