Óvodai beiratkozás Hegyvidéken: tudnivalók, nyílt napok

Oszd meg másokkal!

Desktop
A Kimbi Óvoda, fotó: hegyvidek.hu
A Kimbi Óvoda, fotó: hegyvidek.hu

A kerületben idén május 8-12. között lesz a beiratkozás az önkormányzati óvodákba. Beiratkozásnak nevezzük, de jelentkezést jelent, hiszen ez még nem jelent automatikus felvételt. Az óvodába való felvételről az intézmény vezetője dönt. A felvétel során a körzetes és az idősebb gyerekek élveznek előnyt.

A beiratkozás a választott intézményekben történik a fenti időszakban hétfő, szerda és pénteken 08.00-12.00 és 14.00-17.00 óra között.

A beiratkozáskor be kell mutatni:

  • a Hegyvidéki Óvodai Jelentkezési lapot (letölthető innen),
  • a gyermek személyazonosításra alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót,
  • a gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolványt (lakcímkártya),
  • a szülő személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványát (lakcímkártya),
  • a kiskorú, nem magyar állampolgár óvodai beíratásánál a szülőnek igazolnia kell azt is, hogy milyen jogcímen tartózkodik a gyermek Magyarország területén.

De érdemes elvinni a gyermek tajkártyáját, a gyermek kötelező védőoltásait tanúsító orvosi igazolását, vagy az oltási könyvét, és minden olyan papírt, dokumentumot, amely a sajátos nevelési igényű gyermek esetén, az étkezési térítési díj csökkentésére, mentességére való jogosultságot igazolják, vagy arra vonatkoznak, hogy a gyermek hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű.

A nyílt napok időpontjai:

További információk találhatóak a beiratkozásról szóló önkormányzati hirdetményben, valamint az Óvodások leszünk című kiadványban, amelyben a nem önkormányzati óvodákat is bemutatják.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek