Átadták a Testnevelési Egyetem első felújított épületét

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotó: Magyar Építők
Fotó: Magyar Építők

Elkészült, és még az októberi ünnepnapok előtt átadták a Testnevelési Egyetem első felújított épületét, és benne a Sport-táplálkozástudományi Központot.

Az épület maga műemlék, Hauszmann Alajos tervezte még valamikor a 19. században, és a volt Sportkórház területén nem ez az egyetlen, összesen négy van belőlük.

Ezen a területen eredetileg a Magyar Szent Korona Országainak Vöröskereszt Egyletének és a Központi Segélyező Nőegyletnek a központi kórháza épült meg, az akkor szokásos pavilonos rendszerben, 1884. október 19-én ünnepélyes keretek között I. Ferenc József avatta fel a Vöröskereszt Erzsébet Kórháza néven.

A most átadott berendezés és felszerelés viszont egyáltalán nem ósdi, a legkorszerűbb műszereket és labortechnológiát kapták, ezek a legcsekélyebb mennyiségű tiltott anyag kimutatására is képesek. Már most is világszínvonalú oktatást tesznek lehetővé, de tervezik a további fejlesztést, írta meg a Magyar Építők

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek