Legyen Trianon is külön tantárgy a Pázmányon - levél a Farkasréti Mindenszentek Plébánia hirdetőtábláján

Oszd meg másokkal!

Desktop

A következő nyílt levél látható most a Farkasréti Mindenszentek Plébánia hirdetőtábláján, a Hegyalja út felől: 

"Tisztelt Rektor Úr!

Az 1920. június 4-én kényszerűségből aláírt trianoni békediktátum tragikus sokkot jelentett az egész magyarság számára. A Szűz Máriának ajánlott Szent István-i állam szétesett, területeinek nagy része idegen megszállás alá került. Az országcsonkítás az évezredes egyházszervezetet is súlyosan roncsolta; az új idegen hatalmak a teljes jogfosztottságot és súlyos üldöztetést elszenvedő magyarság kétségbeesését az egyedül lelki támaszt nyújtó egyház sanyargatásával igyekeztek tovább fokozni.

A magyar történelem számos tragédiája bebizonyította, hogy hazánk életében az emlékezésnek és emlékeztetésnek kiemelt jelentőségűnek kell lennie. Magyarország széles közvéleménye megtapasztalhatta, hogy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem vezetése mélyen elkötelezett történelmi eseményekről történő kiemelt jellegű ismeretátadás iránt.

Az Egyetem nyitottságát látva tisztelettel kérjük Rektor Urat, hogy személyes találkozáson biztosítson számunkra alkalmat tájékozódnunk a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen kötelező tanegységként elvégzendő, Trianon tragédiáját feldolgozó tárgy bevezetésének lehetőségéről. Egyetemvezetői munkájához ennek szellemében is kérjük a Szentlélek megvilágosító erejét és áldását!"

A levél szövege egyébként megegyezik azzal, amit Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Dúró Dóra, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának jobbikos elnöke írt a Pázmány rektorának, Szuromi Szabolcsnak. Amikor a Jobbik tévéje, az N1TV meg akarta kérdezni a rektort, hogy miként vélekedik a levélben foglaltakról, titkára azt mondta, Szuromi egy hónapig Amerikában tartózkodik, s mivel "politikai témáról" van szó, nem nyilatkozhat más az ügyben.

A levél azután született, hogy Szuromi bejelentette, szeptembertől a Pázmányon kötelező tárgy lesz a holokauszt története. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek