Halottak napja: közös megemlékezés, temetői nyitvatartás Farkasréten

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. idén is gondoskodik arról, hogy a hozzátartozók méltó módon emlékezhessenek meg szeretteikről, ezért tart világi és ökumenikus megemlékezést a Farkasréti temetőben a Makovecz ravatalozó előtt november 1-jén 17:30 órakor.

A közel egy órás műsort Vincze Kinga vezeti, Hirtling István szaval verseket, Tóth Vera énekel és három történelmi egyház (katolikus, evangélikus, református) képviselői várják közös imára az emlékezőket. A temető bejáratát belülről az alkalomhoz illő, kegyeletteljes motívumokkal, fényfestéssel világítják meg.

Idén várhatóan a legforgalmasabb napok a következők lesznek a temetőkben: október 28. (szombat), október 29. (vasárnap), október 30. (hétfő), október 31. (kedd) és november 1. (szerda).

A temető október 23-27-ig 7.00-18.00-ig, október 28-tól november 2-ig 7.00 órától 20.00 óráig tart nyitva. 

Október 28-tól november 2-ig a temetőbe tilos a gépjármű behajtás. Az EU országokban érvényes mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező temetőlátogatót szállító gépjárművet időkorlátozás nélkül beengedik, abban az esetben, ha ezt a temetői gyalogosforgalom sűrűsége megengedi. A mozgáskorlátozott és az esetlegesen nehezen mozgó látogatóinkat arra kérjük, hogy ezeken a napokon lehetőség szerint 07.00 és 12.00 óra között keressék fel a temetőt!

(Minden más szükséges információt, a többi temetőt érintő ünnepi változásokat itt találsz.)

A forgalom zavartalan lebonyolítása érdekében a temetőkben megerősített rendészeti szolgálatot biztosítanak, illetve a kerületi rendőrök, közterület-felügyelők és a polgárőrség tagjai is járőröznek a forgalmas napokon.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek