Megvan a telek, ahova bővülhet a Felhő utcai gyülekezet

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotó: mno.hu
Fotó: mno.hu

Pont százharminc éve, hogy a Svábhegyen először tartottak reformátusok számára úrvacsorás ünnepi istentiszteletet, akkor még magánháznál. Saját templomuk nem volt aztán egészen 2007-ig, akkor szentelték föl a modern épületet a Felhő utca 10. szám alatt. A templomépítéshez szükséges telket az egyház az önkormányzattól ingyenes használatra kapta ötven évre.

A gyülekezet bővítené a tevékenységét, és ehhez a szomszédos telkeken épül majd meg a Svábhegyi Református Központ, ezt a projektet a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította tavaly nyáron, írta meg akkor a Magyar Nemzet Online

A szükséges telkeket összesen csaknem 650 millió forintért vásárolta meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) – értesült a Népszava. A telkek közül az egyik az önkormányzaté, a másik a Fővárosi Közterület Fenntartóé volt. 

Az eljárás nem szokatlan, a főváros területén az elmúlt párszáz évben elég sok templom épült "városi telkeken". Például a Rózsék terei is, a hetedik kerületben. Az egyre bővülő város így támogatta lakóinak életét.  

 

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?