Az illegális szemetelők miatt eltüntetik az erdőkből a kukákat

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotó: önkormányzati portál
Fotó: önkormányzati portál

A Pilisi Parkerdő Zrt.-nél úgy gondolják, hogy jobb, ha az emberek inkább magukkal viszik, és nem az erdők környékén lévő kukákba dobják a szemetüket.

II. kerületi önkormányzati portálhoz eljuttatott információik szerint naponta nagyon sok munkát kell beleölniük abba, hogy tisztán tartsák az erdei szemetesek környékét.

Nem csak a szeméttel van gond, hanem azzal is, hogy a kukákat kiürítő járgányoknak nagy területet kell bejárniuk, ehhez pedig elég sok üzemanyagot használnak fel. Ez nem összeegyeztethető a környezetbarát erdőfenntartással – írták.

A Pilisi Parkerdő Zrt. arról tájékoztatta a lapot, hogy:

a lakosság és a kirándulók szemléletformáló tájékoztatása mellett lépésről lépésre, fokozatosan felszámolják az erdei hulladékgyűjtőket.

Először az utaktól távolabbi, ritkábban látogatott helyszíneken kezdik el lebontani a szemeteseket, majd folytatják a forgalmasabb, sűrűbben látogatott pihenő- és letelepedőhelyek környével.

"Az új szemléletű projekt kezdése attól függ, hogy a kommunikáció során milyen ütemben tudják bevonni az érintett szervezeteket, partnereket. Az elképzelés nemcsak a pilisi régiót érinti, mert más erdészetek is tervezik a környezetbarát program elindítását." – olvastuk a cikkben.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek