Balesetveszély miatt nem látogathatóak egyes területek a Budai-hegységben és Budapest környékén

Oszd meg másokkal!

Desktop
fotó: Pilisi Parkerdő
fotó: Pilisi Parkerdő

Az elmúlt napokban nagy mennyiségű csapadék, a magasabban fekvő régiókban hó és jégdara zúdult az országra. A hegyvidéki területeken a hóréteg még nem olvadt el, ezért számos turistaút jelenleg is csúszós, nehezen vagy egyáltalán nem járható. Súlyosbította a helyzetet a rendkívül erős szél is, így a nedves hó súlya alatt a frissen kilombosodott fák koronái meghajlottak, sok helyen kidőltek, eltörtek a fák. A Pilisi Parkerdő Zrt. ezért arra kéri a túrázókat és természetjárókat, hogy a 300-400 méter fölötti erdőterületeket – különösen Dobogókő környékét – balesetveszély miatt a napokban még kerüljék el. A figyelmeztetés egyaránt érvényes a Pilis, a Visegrádi-hegység, a Budai-hegység, a Gerecse és a Gödöllői-dombság turista- és erdei kerékpáros útjaira. 

Minden túra esetén tartsuk szem előtt, hogy a hegyekben téli viszonyok uralkodnak, vagyis senki se feledkezzen meg a megfelelő, vízálló felszerelésről, papíralapú térképről, meleg italról, feltöltött mobiltelefonról, esetleg fej- vagy zseblámpáról.

De számos utat le is zártak:

  • Pilismaróti Erdészet területén: a Rám-szakadékot, a Lukács-árkot, a Vadálló-kövek–Prédikálószék térségét 
  • Szentendrei Erdészet területén: az Ispán-rétet és környékét, a Szentendre és Pap-rét közötti erdészeti üzemi utat
  • Pilisszentkereszti Erdészet területén: a Pilis-hegyet, Fekete-hegyet, Dera-szurdokot, Holdvilág-árkot
  • Visegrádi Erdészet területén: a Spartacus-ösvényt, Pap-rétet (Országos Kéktúra szakasza), a piros sáv jelzést Pilisszentlászló és Visegrád között.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek