Madárbarát kert tanösvény nyílik a Budakeszi Vadasparkban

Oszd meg másokkal!

Desktop
fotó: Budakeszi Vadaspark
fotó: Budakeszi Vadaspark

Újabb attrakcióval kedveskedik mostantól a látogatóknak a Budakeszi Vadaspark: a „Madárbarát kert” tanösvényt május 13-án, a Madarak és Fák Napja alkalmából lehet először kipróbálni. Ráadásul bőséges programkavalkáddal várják a kirándulókat.

"A szombaton nyíló „Madárbarát kert” tanösvényünkön bemutatjuk a leggyakoribb, leghasznosabb madárbarát eszközöket és a látogatóink a madáritatás és madáretetés, valamint a madárodúk kihelyezésének legfontosabb tudnivalóival is megismerkedhetnek. Célunk, hogy a Madárbarát kertet végigjárók olyan hasznos trükköket és módszereket leshessenek el, amit otthon is könnyedén tudnak alkalmazni, hogy élhető környezetet teremthessenek a kertjeink madárvilágának. A Madárbarát kert részeként még egy látványodút is kihelyeztünk, ahol, reményeink szerint, a beköltöző és ott fészket építő énekesmadár mindennapi életébe is betekintést nyerhetünk majd” – mondta Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója.

A park honlapja arról is ír, hogy a tanösvény az egyéb olyan állatok megtelepedését elősegítő eszközöket is szemlélteti (süngarázs, darázsgarázs, lepkekert), amik szinte bármelyik kertben előfordulhatnak. A „Madárbarát tanösvény” mellett továbbá kialakítottak egy hüllőbarát sziklakertet is.

A Madarak és Fák Napjának részletes programja:

  • 10:00-16:00 – „Szelídek és vadak” előadás (Pangea Környezetvédelmi és Kulturális Egyesület)
  • 10:00-16:00 – Madárgyűrűzési bemutatók
  • 10:00 – Mosómedve látványetetés
  • 11:00 – Róka látványetetés
  • 12:00 – Állatijó Bemutató a színpadon
  • 13:00 – Aranysakál látványetetés
  • 14:00 – Állatijó Bemutató a színpadon
  • 15:00 – Kisragadozó látványetetés
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek