Még másnap is küzdöttek a tűzoltók az erdőtűzzel (frissítve, videóval)

Oszd meg másokkal!

Desktop

Korábbi cikkek a témában:

Legalább 3 hektáron kapott lángra a Budaörsi-kopárokon található feketefenyves-állomány avarszintje, de a tűz időnként még a cserjeszintet is elérte. Az oltást a terepi viszonyok is nehezítették, amely során a katasztrófavédelem munkáját a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészetének munkatársai segítették, írta a Pilisi Parkerdőgazdaság tájékoztatásában. Az erdőrészletben és a faállományban keletkezett károk becslése folyamatban van.

Budapest határától nem messze, Budakeszi, Budaörs és Budapest háromszögében gyulladt meg az erdő aljnövényzete pénteken délután. A fővárosi tűzoltók, a rózsadombi önkéntes tűzoltók és a Pest-megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat vonult a helyszínre. Huszonöt tűzoltó négy tűzoltó gépjármű és több különleges tűzoltó szer segítségével kezdte meg a lángok oltását. Munkájukat nehezítette, hogy a tűz lakott területtől távolt keletkezett, így több száz méterről kellett az oltáshoz szükséges vizet biztosítani. Vagyis több száz méteren kellett kiépíteni azt a tűzivíz hálózatot, amely az oltáshoz eljuttatta a vizet. A lángok elfojtásához a tűzoltók kéziszerszámokat és motoros láncfűrészt is használtak. A tűz több hektárnyi területet érintett. A végleges oltás több órás megfeszített munkával a késő esti órákban fejeződött be.

És újra és újra felhívják a figyelmünket, hogy jelenleg is tűzgyújtási tilalom van érvényben, vagyis még a kijelölt tűzrakó helyeken is tilos a tűzgyújtás, valamint a közút- és vasút menti fásításokban, beleértve parlag- és gazégetést is! 

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy kirándulás vagy családi piknik tervezése előtt mindenki tájékozódjon a tűzgyújtás lehetőségeiről, korlátozásairól! Az erdőtüzek 99%-át ugyanis gondatlanságból és ismerethiányból fakadóan mi, emberek okozzuk. A Pilisi Parkerdő a honlapján, és az erdőterületeken is folyamatosan tájékoztatást ad a tűzrakás szabályairól és az esetlegesen életbe lépő tűzgyújtási tilalmakról. Az aktuális tűzgyújtási tilalmakról, valamint az erdőtűz megelőzéssel kapcsolatos, hasznos tudnivalókról részletesebben a www.erdotuz.hu oldalon is lehet tájékozódni. Az elrendelt tűzgyújtási tilalom – mint a jelenlegi is – visszavonásig érvényes

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?