Ismerd meg az igazi vadászokat: tanösvény a Budakeszi Vadasparkban

Oszd meg másokkal!

Desktop

Az igazi vadász nem gyilkol, védi a természetet, átgondolva ápolja a rá bízott állat-és növényállományt. Igen, ennek része a vadászat is, de az erdők gondozása, a vadak etetése is. 

A városban lakók, kirándulók nagy része nincsen ezzel tisztában, leginkább csak a kirívó esetekkel találkoznak a hírekben. Többek között ezért is épített új tanösvényt a Budakeszi Vadaspark, a Földművelésügyi Minisztérium és a Pilisi Parkerdő támogatásával.  

A kellemes erdei környezetben könnyen végigsétálható ösvény interaktív információs táblákkal köti le az érdeklődőket, a vadászat történelméről, vadászkutyákról, nagyvadakról, sőt a vadászat ihlette műalkotásokról is szó esik rajtuk. A gyerekeket gombnyomogatós, képkirakós, zenélős táblák várják, amíg a felnőttek elolvassák a tudnivalókat. (Vagy ők is együtt nyomogatják a gombokat a kölykökkel.)

Séta közben útba esik az állatsimogató is, ami miatt érdemes megszakítani a sétát, és beülni egy padra csöndesen, hadd jöjjenek az őzikék uzsonnáért hozzánk.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek