Most már biztosan megmarad a Csörsz park, fákat ültettek

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotó: Google maps
Fotó: Google maps

Három éve ilyennek látta a Google szeme a Csörsz parkot, az Avar utca felől. Aztán elég sokat kellett aggódni egyáltalán a park megmaradása miatt, de tavaly az önkormányzat elérte, hogy a Testnevelési Egyetem ne ebbe az irányba terjeszkedjen. 

És így akkor már érdemes a park felújításával foglalkozni. Koncepció is készült erre, többféle is, de egyik sem volt egyértelműen sikeres. Az önkormányzat által akkor megjelölt hétféle cél közül végül a zöldterület, a játszótér és a közvilágítás fejlesztése végzett az első három helyen, így ezekkel kezdenek. 

Idén a már folyamatban lévő faültetésekre, a fősétány újjáépítésére, valamint a közműépítésre lesz pénz. Az elektromos hálózat bővítését a közvilágítás fejlesztése miatt végzik, míg a víz- és csatornahálózat építésére annak érdekében kerül sor, hogy egy új ivókutat helyezhessenek el, valamint megteremtsék egy illemhely későbbi telepítésének lehetőségét.

2018-ban kezdődik el a játszótér korszerűsítése, valamint egy új közösségi tér kialakítása pingpong- és sakkasztalokkal. Átépítik a terület Avar utcai szélén található, parkolóként használt murvás részt is, ahol fákkal szegélyezett, rendezett parkolóhelyeket hoznak létre.

A teljes beszámolót a most folyó ültetésekről és a még távolabbi tervekről a kerület oldalán olvashatjátok. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek