Búcsú a MOMKult fáitól

Oszd meg másokkal!

Desktop
Képrészlet: hegyvidek.hu
Képrészlet: hegyvidek.hu

Búcsúznunk kell a MOMKult parkjában álló régi fák egy részétől: az épület melletti két nyárfa, valamint a biopiac szomszédságában álló másik három példány – négy kanadai és egy fehér nyár – kórosan elöregedett, és bár kívülről nem látszik, törzsük belül igencsak odvas.

Ez azt jelenti, hogy nagyobb viharban akár ki is dőlhetnek, vastag ágaik könnyen letörhetnek. Ezért a fokozottan élet- és balesetveszélyes öt fát, sajnos, haladéktalanul ki kell vágni - sejtették ezt már, azért is készült most hivatalos, műszeres felmérés, hogy ne legyen később baj.

A régi nyárfákat még decemberben háromszor iskolázott, előnevelt, nagyméretű csemetékkel pótolják. Fogadjátok őket szeretettel.

Három másik fa esetében (egy kanadai nyár, egy virágos kőris és egy ezüst hárs) a szakértők koronakönnyítést és koronamegerősítést javasoltak a fák élettartamának meghosszabbítására, szóval ne aggódjatok, ha most lecsupaszítva látjátok őket, tavaszra jobb lesz.

.A hivatalos mérésekről szóló beszámolót itt olvashatjátok.)

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek