Az emberek márpedig a zöldbe vágynak 2, azaz melyik lakópark lesz egyszer az utolsó csepp a pohárban

Oszd meg másokkal!

Desktop

A lakópark megépítése ellen tiltakozók közben online aláírható petíciót szerkesztettek, benne minden fontos tudnivalóval. Ha csatlakoznál a véleményükhöz, a cikk legalján megtalálod a linket hozzá.

Korábbi cikkek a témában:

Ez itt fönt a Svábhegyi Szanatórium telkére kerülő új lakópark látványterve. Százhúsz lakás, kétszáznegyven autónak garázs. Van még valamennyi az egykor híres szubalpin klímából? 

De hát az emberek a zöldbe vágynak. Nagyobb lakást, panorámás kilátást, alanyi jogon parkolóhelyet, friss levegőt akarnak - és fizetnek is érte. Megveszik. (Kilóra.)

Valamikor az ezernyolcszázas évek végén kevesen építettek a környékre, ők is csak nyárira való villácskákat, présházat. Aztán ahogy egyre könnyebb lett feljutni a hegyekbe, lett melléjük vendéglő a kirándulóknak, penzió, gyógyvíz- és levegőkúrára alkalmas szanatórium, és persze egyre több lakóház, egyre kisebb telkeken. Az államosítások után meg: van olyan telek, az Apaffy szikla alatt, ahol a díszkertészet területére, ahol addig csak üvegházak álltak esetleg, az elmúlt évtizedekben 6 (azaz) hat darab, emeletes ház épült. A díszkertész meg örült, hogy a földosztás után megtarthatta, legalább a haláláig az apró házacskáját. 

Az első világháború után, amikor nehezebb lett hegyvidékre utazni síelni, üdülni, pihenni, felkapottá vált a Svábhegy és a Normafa, üdülőszállók, síparadicsom épült.

Valahogy így került ide a Svábhegyi Szanatórium is, álmodozó igazgatója arra tette föl az egyébként jól menő Park és Liget szanatóriumait (jelzáloggal alaposan megterhelve), hogy a jó levegő, a luxus környezet elég lesz ahhoz, hogy a külföldön flancoló gazdag magyarokat hazacsábítsa. Bele is bukott, pár év alatt. 

A luxusszanatórium aztán volt tüdőgondozó, simán kórház, és hosszú ideig szellemház. Most lakópark lesz - legalább a régi épületet megtartják - csak éppen több lesz a lakó, mint a park. Lakók, akik feltétlenül autóval fognak közlekedni. Mert megtehetik.

A környezetvédelmi hatósági eljárás most van folyamatban, ha valaki tud akadályról, most szóljon, vagy hallgasson örökre.

És a petíció elérhetősége - olvasd végig, és ha egyetértesz, csatlakozz az aláírókhoz. 

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek