Rekordhideg a János-hegyen (hétvégén meg mehettek Ausztriába síelni, van ahol ingyenes)

Oszd meg másokkal!

Desktop
Illusztráció
Illusztráció

A fővárosi és az országos legalacsonyabb maximumhőmérsékleti rekord is megdőlt szerdán, írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az eddigi leghidegebb (mért) május 15-e 1919-ben volt, idén viszont a Kab-hegyen a legmelegebb órában is csak 4,6 fokig emelkedett a hőmérséklet.   

A fővárosban azért melegebb szokott lenni, egy 1940-es május közepe volt a legpocsékabb, ennek a rekordját döntöttük meg, a János-hegyen szerdán nem volt melegebb 9,3 foknál.

Jobb hírek: egyrészt hétvégére húsz fok körüli hőmérsékleteket ígérnek, bár azt még nem sikerült megjósolniuk a meteorológusoknak, hogy szombat vagy vasárnap lesz-e a záporosabb. Meg hát a mára ígért enyhülés se érkezett meg.

Azoknak, akik még nem rakták el nagyon a sícuccot, ennél is jobb hírünk van: Ausztriában esett a hó (hideg is van mellé, a hegyekben éjszaka nulla fok alatti hőmérsékletekkel). Mehettek például csúszkálni Hochkarba (az nincs is a határtól olyan messze), és bár nem minden szolgáltatás fog üzemelni most hétvégén, cserébe ingyenes a síelés. Itt lehet kiböngészni, melyik liftek járnak.)

Jelenleg két fok van és fülig érő köd.
   

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?