A lakók fórumon tiltakoztak a Testnevelési Egyetem stadionépítési tervei ellen a Csörsz utcában. A rektor magába szállt?

Oszd meg másokkal!

Desktop
A szóban forgó sportpályák a beépítés előtt
A szóban forgó sportpályák a beépítés előtt
"A Testnevelési Egyetem sportcsarnoka tavaly októberben égett le, de már decemberben elkezdték tervezni, hogyan építik be a Csörsz és Avar utcák közötti területet. A tervekről viszont nem kérdezték meg a helyi lakókat, akiknek kedd estére fórumot hirdettek. Az eseményen megmutatkozó közfelháborodás láthatóan meglepte a rektort. A környékbeliek szerint elfogadhatatlanul zsúfolt lenne a terület, ha felhúznák mind a három tervezett sportcsarnokot a szabadtéri pályák helyére.
Komoly ellenállásba ütközött a Testnevelési Egyetem (TE) bővítését forszírozó Mocsai Lajos az intézmény keddi lakossági fórumán" - írja az Index
 
A délután 5 kor kezdődött fórum elején zsúfolásig megtelt a TE tanácsterme. Mocsai a kezdéskor megpróbálta kitiltani a sajtót, azonban a környékbeliek felpaprikázva érkeztek, és lehurrogták a rektort. Az esemény így végül sajtónyilvános lett.
 
A kormány már decemberben döntött arról, hogy 36 milliárd forint plusz forrást ad az egyetem tavaly októberben leégett fedett sportcsarnoka helyett építendő létesítményekre, a támogatott terveket  nem mutatták meg a helyieknek. A lakossági fórumon sem került elő részletes, kidolgozott koncepció, helyette csak fénymásolt látványterveket akartak elfogadtatni a jelenlévőkkel. 
 
Mocsait azért is kritizálták a lakók, mert ha a fejlesztéseket nyereségesen akarják üzemeltetni, akkor jelentősen megnövekedne a környék forgalma. Még nehézkesebbé válna a parkolás, mikor ez már most is éppen elég problémát okoz. 
 
Az éjszakába nyúló fórumon "Mocsai eleinte könnyedén próbált reagálni a támadásokra, aztán magába szállva hallgatta a felháborodott véleményeket". 
 
Az Alkotás utca és a Csörsz utca találkozásánál, ahol a Testnevelési Egyetemnek (TE) sportpályái fekszenek. a TE egy "atlétikai és labdarúgó stadiont", illetve egy "multifunkcionális csarnokot" szeretne építeni.A stadion majdnem olyan magas volna, mint a Csörsz utca itteni szakaszán fekvő házsor, azaz elvenné a lakók kilátását. 
 
Mindez összefügg a TE tervezett bővítésével,  amelynek keretében több tornacsarnok, egy fedett pályás uszoda és futballstadion is épülne itt, a Sportkórház viszont elköltözne, mert az egyetem bekebelezné az itteni épületeit. A TE beépítene 2500-3000 négyzetméternyi területet a Csörsz u. 2. szám alatt található parkból is. 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek