Átadták a játszóteret a Csörsz parkban

Oszd meg másokkal!

Desktop
Hinták a Csörsz park játszóterén (forrás: hegyvidek.hu)
Hinták a Csörsz park játszóterén (forrás: hegyvidek.hu)

Elkészült a játszótér a Csörsz parkban (ez a Csörsz utca, Avar utca, illetve a Hegyalja út által határolt terület). A szomszédos Testnevelési Egyetem le akart a parkból harapni egy darabot egy sportpálya építéséhez, ám a XII. kerületi önkormányzatnak - ahogy Pokorni Zoltán polgármester fogalmazta -  sikerült az intézményt „visszatessékelni” a kerítésén belüli területre. Az önkormányzat pedig teljesítette a terület rendezésével kapcsolatos vállalását.

Ez a terület rendezésének második fázisa. Az első ütemben kiszélesítették a fősétányt, rendezték a hamarosan felállításra kerülő Piłsudski-szobor környezetét, fákat ültettek, öntözőrendszert alakítottak ki, valamint padokat helyeztek el. Ez 50 millió forintba került.

A 100 millió forint költségvetésű második fejlesztési ütem keretében a játszóteret áthelyezték a fák alá, árnyékosabb területre. Az új játszótér műfű- és gumiburkolatot kapott, a régi játékok egy részét lecserélték, más részét felújították. Elhelyeztek itt egy trambulint is, az ugrálás ugyanis a MOM Kulturális Központ nemrégiben átépített játszóterén is igen népszerűnek bizonyult. Fákat ültettek, idehozták a vízvezetéket és a csatornát, kiszolgálandó a jövőben elhelyezendő fa-borítású konténer vécét. A játszótér mellett pingpongasztalokat és kültéri bútorokat helyeztek el, s ha minden jól megy, nemsokára jönnek a kültéri fitneszgépek is. 

A harmadik fázisban zajvédő zöldfalat építenek a Hegyalja út mentén, mégpedig - a lakók javaslatára - faaprítékot tartalmazó betonelemekből, amelyeket majd borostyánnal fognak befuttatni.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek