Világháborús bombákat találtak a Koltai Sportcentrumnál, tizedikén kiürítés!!!

Oszd meg másokkal!

Desktop
Az érintett terület
Az érintett terület

A Koltai Jenő Sportközpont területén az építkezés során több II. világháborús robbanószerkezetet találtak. Majd csak jövő héten, április tizedikén hatástalanítják őket, aznap viszont a képen is látható területet kiürítik, szóval készüljetek föl rá.

Már lehet tudni a forgalomkorlátozás egyes részleteit is, az biztos, hogy aznap reggel hat és délután négy között tilos megállni a Jagelló út Budapesti Kongresszusi Központ oldalában található kiépített parkolóhelyeken, a Hegyalja út és központ parkolójának bejárata között.

Reggel nyolc és délután négy között pedig ez a terület el lesz zárva a forgalom elől:

azaz a Jagelló út – Hegyalja út – Avar utca – Csörsz utca – Alkotás utca által határolt terület , valamint ennek a külső határain kívül található 50 méteres zóna.

Az érintett ingatlanok (ha úgy érzitek, ti is bele tartoztok, de itt nem szerepel a házatok, érdeklődjetek, biztos, ami biztos):

 • Csörsz utca 1., 3., 5., 7., 9., 11., 13., 15., 17-21., 23-25.
 • Avar utca 2/a. és 2/b, valamint a 31/a és 31/b
 • Hegyalja út 28., 30., 34-36., 42., 44., 46., 48., 50., 52., 54., 58., 60., 62., 64.
 • Szittya utca 3., 4.
 • Társ utca 1., 2., 3., 4.
 • Otthon utca 1., 2., 3., 4., 6., 8., 10.
 • Schweidel utca 1.

Fontos dolgok:

 • az ingatlanok kiürítése és a terület elhagyása 2019. április 10-én (szerdán) reggel 8 óráig kell, hogy megtörténjen. Az érintett lakásokba, illetve szolgáltató- és irodaházakba várhatóan a késő délutáni órákban lehet visszatérni.
 • ha nincs hova mennetek egész napra, a biztonsági zárás ideje alatt a MOM Kulturális Központ befogadóhelyként üzemel. A befogadóhelyre a személyazonosító okmányaikat mindenféleképpen vigyetek. Csak kézitáska holmival, benne a legfontosabb dolgok, iratok, gyógyszerek, ami napközben kellhet.
 • a kiürítéssel érintett területen tartott állatok elhelyezéséről az állat tulajdonosának kell gondoskodni, a befogadóhelyre állatot bevinni TILOS! Kutya elhelyezésével kapcsolatban, a XII. kerületben a DogHill kutyapanzióban (1121 Budapest, Konkoly-Thege Miklós út 22/a, tel.: 06 30 9771841), illetve a XI. kerületben a Dogmopolite kutyanapköziben  érdeklődhetnek.
 • a kiürített, lezárt területet a rendvédelmi szervek őrzik, a lezárás idején a belépés szigorúan tilos! (Nem maradhattok otthon, hogy majd nem veszik észre - Budafokon  voltak ilyen ötleteik az embereknek, sajnos). Minden állatot vinni kell, cicát, aranyhörcsögöt is. Ha fekvő beteg, idős ember van a háznál, nem tudtok az elhelyezéséről gondoskodni, mindenféleképpen hívjátok minél hamarabb a Hegyvidéki Önkormányzat közbiztonsági referensét, a 06 20 215 8239-es telefonszámon.

Persze a közlekedés is alaposan meg fog változni aznapra, folyamatosan tájékoztatunk majd. És persze az önkormányzat oldala is, az itt érhető el

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek