Az adományozás fontosságára hívja fel a figyelmet a MOM Park

Oszd meg másokkal!

Desktop
Az adományozás fontosságára hívja fel a figyelmet a MOM Park
Az adományozás fontosságára hívja fel a figyelmet a MOM Park
Bár évről-évre nő a civil szervezetek támogatottsága, sajnos sokan még mindig nem élnek felajánlási jogukkal és nem rendelkeznek az adóbevallás során az egyszázalékukról. A MOM Park és a NIOK Alapítvány az adakozás fontosságára hívja fel a figyelmet.
A MOM Park Galéria időről-időre teret ad olyan kezdeményezéseknek, amelyek fontos társadalmi kérdésekre és problémákra hívják fel a figyelmet. Legutóbbi, az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány részére szervezett jótékonysági kiállításuk zárult nagy sikerrel, bevételével pedig egy olyan sebészeti lézerberendezés megvásárlásához járultak hozzá, amely a Tűzoltó utcai Gyermekklinika kis betegei számára komplikáció-, és fájdalommentes gyógyulási folyamatot tesz lehetővé.  Az eszközt május 6-án adták át, ahol a sajtó képviselői megtekinthették az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány mama-lakásának nappaliját is, melyet az első kiállítás alkalmából a MOME fiatal művészei varázsolták szebbé és otthonosabbá.
 
“A készülék hiánypótló a budapesti gyermekellátásban, és beszerzése külső támogatás nélkül aligha valósulhatott volna meg. Példamutató, hogy e nemes cél érdekében magánszemélyek és cégek fogtak össze, de fontos megemlítenem, hogy az összeget az adófizetők egyszázaléka is gyarapította. A Tűzoltó utcai Gyermekklinika orvosainak nevében is mondhatom, hogy gyermekéletekben mérhető a különbség, amit egy ilyen lézerberendezés jelent a gyógyításban.” – mondta Dr. Bakó Katalin, az alapítvány kurátora.
 
A Galéria ismét egy jó ügy mellé állt: a májusi adóbevallási határidő apropóján az 1%-ról való rendelkezés fontosságát hangsúlyozzák. Különböző területeken működő alapítványokat mutatnak be, hogy mindenki megtalálhassa a szívéhez közel álló civil szervezetet. 
 
„A kezdetektől fontos célunk volt, hogy az üzletház falain belül a vásárlás és a kikapcsolódás mellett foglalkozzunk komolyabb kérdésekkel is, a jótékonykodással pedig kiemelten. A megújult MOM Park Galériával a célunk egy olyan közösségi tér létrehozása volt, ami a rohanó mindennapokban felüdülést jelent a vásárlóink számára, egyúttal pedig jó ügyekre irányítja a figyelmüket. Hiszünk benne, hogy segíteni közös ügyünk és látogatóinkkal együtt még nagyobb eredményeket érhetünk el.” – nyilatkozta Szegedi Anna, a MOM Park Marketing és PR vezetője. 
 
A kiállítás létrejöttében a NIOK Alapítvány is közreműködött, akik több, mint 20 éve dolgoznak azért, hogy a civil szervezetek megerősödjenek az értékteremtésben, és mindezt hatékonyan, fenntartható módon, átláthatóan tehessék.
 
“Ahhoz, hogy a civil szervezetek igazán nagy dolgokat valósíthassanak meg, szükségük van az 1%-ról nyilatkozókra, az adományozókra és olyan vállalati támogatókra is, mint a MOM Park. Az anyagi segítség mellett természetesen az is rendkívül sokat jelent a nonprofit szervezetek számára, ha a támogató vállalat helyzetéből, szaktudásából adódó kreatív megoldásokat, felületeket, szolgáltatásokat biztosít." – mondta Gerencsér Balázs, a NIOK Alapítvány igazgatója.
 
A MOM Park látogatói májusban találkozhatnak a résztvevő alapítványokkal az üzletház lounge részében rendezett kiállítás keretében és számos érdekességet tudhatnak meg az egyszázalékról. 
 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek