Szoktál külföldről hazatelefonálni? Erre számíts június közepétől!

Oszd meg másokkal!

Desktop
a kép illusztráció

Április elején megszavazta az Európai Parlament a roamingdíjak nagykereskedelmi árairól szóló határozatot, így júniustól a belföldi feltételekkel megegyezően lehet telefonálni, SMS-t küldeni és használni az adatkeretünket az Európai Unió területén.

A roamingdíjak június 15-től szűnnek meg az egységes távközlési piacról szóló rendelet értelmében.

Kivételt ez alól csak a "visszaélésszerű", évenként négy hónapnál hosszabb külföldi mobilhasználat jelent. Ebben az esetben a szolgáltatók a nagykereskedelmi árakat alkalmazhatják a felhasználók pótdíjazása esetében, azaz hanghívásokkor percenként 3,2 eurócentet, SMS-enként 1 eurócentet, az adatforgalomra 7,7 euró/gigabájt díjat számolhatnak fel. Utóbbi fokozatosan csökkenni fog: ilyen esetben 2022-től már csak 2,5 eurót kérhetnek majd egy gigabájtért.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek